Linas matkasse

Genom åren så har felix, findus och billy lagat ganska mycket mat till mig. Fina grabbar. Men nu har vi dumpat dom och hänger med Lina istället. Hon känns liksom fräschare.
 
I november testade vi Linas matkasse första gången och allt var ta mej fan gott. Efter det testade vi icas matkasse och den höll inte samma klass, lite billigare men man får vad man betalar för. Den här veckan kör vi på linas igen och det kommer vi fortsätta göra varannan vecka.
 
Jämfört med icas kasse så är råvarorna i linas bättre, ofta ekologiska och/eller närproducerade. Lammfärsen i veckans kasse var tex gotländsk för oss på gotland. Sen är recepten bättre och godare i linas och hela servicen gör dom till vinnare. I går när kassen levererades (hem till dörren fast vi bor på landet) så var vi inte hemma. Då ringer den snälla chauffören som kör ut kassaran och berättar att nu står vår kasse på vår trappa. Pluspoäng på det! 
 
Så det märks helt klart skillnad att Linas är ett företag som enbart jobbar med matkassar och middagsrecept medan ica har det som en sidotjänst. 
 
Roligare att laga mat har det blivit också och man får testa sådant som man kanske inte skulle gjort annars. I kväll åt vi tex kokt torsk i ägg och persiljesås...jag trodde jag skydde det som pesten men det var gott. Torskreceptet som var i icas kasse var typ lika skoj som pesten och smakade därefter. Råvaror och vad man har till spelar stor roll. 
 
Resten av veckan ska vi äta
Linas har en app och med varje kasse får man ett recepthäfte som är som en liten tidning med en artikel och lite tips, inspiration och aktuellt från linas. Trevligt och genomtänkt.

Kommentarer
Zarah-Lou säger:

Åh, alltså åh, åh, åh!!
Jag trodde inte Lina hade sina kassar på ön? Hade hon inte det från början eller är det bara något jag fått för mig?

Ser ju dessutom att det finns en vegetarisk kasse! Alltså ÅH igen!! Tror minsann att vi ska bli varannan-vecka- vegetarianer (VVV) om en sisådär 9 veckor! ;)

BRA INLÄGG!

2014-01-08 | 00:18:15
Bloggadress: http://blogg.zarah-lou.se/
Emelie säger:

Tummen upp för matkassar av alla dess slag, stor tidssparare. En fråga, är det ekologisk potatis i Linas matkasse?

Svar: Den här gången var det det men inte förra.
Malin

2014-01-08 | 13:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback