Blöhö

Nu börjar jag tröttna på att ha ont i huvudet varje dag. Det så att säga suger. Det plus den konstanta tröttheten gör mig till en zombie typ. Och det är jobbigt på hemstudiedagarna när man ska läsa mycket för mina ögon verkar blivit trötta efter det där synbortfallet för några veckor sedan. Och i skolan blir dom trötta för att det är ljust i klassrummet. Jag älskar annars när det är ordentligt med lyse men just nu är mina ögon väldigt anti. Tillochmed tvn och datorn är jobbigt ljusa. Jag hoppas verkligen att det är gravidrelaterat så det försvinner sen. Mycket av huvudvärken vet jag kommer från rygg och nackmusklerna så på måndag ska jag till Ulla på naprapatcenter och njuta. Fick pressentkort på två behandlingar i födelsedagspressent av Mikas mamma annars brukar jag va för snål...


Just nu

Har jag plats 71 i kön till försäkringskassans kundcenter. Beräknad väntetid var 31 minuter i början och nu har det gått 20 minuter så nu är det ju snart min tur. Jag tycker att allt med föräldrapenning och sgi och hela faderullan är skitsvårt så jag hoppas dom säger något vettigt. Eller först och främst vill jag har rätt blankett att fylla i så jag kan få reda på hur mycket pengar jag får. Och så vill jag bli klok på hur vida det går att få både föräldrapenning och studiebidrag om man pluggar på halvdistans så att jag kan vårda mitt barn samtidigt. Och om man nu får det kommer jag att orka det? och när ska jag gå ner på halvdistans innan BF? För lite ledig vill jag ju vara innan det smäller så att säga. Det är så många beslut och allt handlar typ om pengar. Jäkla pengar!
 
Oj, nu hoppade installationen till bankID igång igen och jag är nera på plats 34 i kön så jag ska fokusera på det igen.

Precious things

Jag har hittat ett perfekt användningsområde för den fina burken jag beställde från HM. Den blev en napp-burk som nu står och väntar på att få dela med sig av sitt innehåll.

De flesta napparna har vi fått i genom olika gratiserbjudanden och det är ju alltid trevligt. Senast i går damp det ner ett brev från Jollyroom i brevlådan innehållandes en napp. Hade ingen aning om att jag skulle få den så det var en trevlig överraskning. Det var en napp helt i silikon från chicco. Roligt att man får olika så man kan testa vad bebis gillar bäst. Hittils har vi avent, MAM och chicco. Men av någon anledning har jag en förkärlek till MAM. Jag gillar deras grejer så vi har köpt nappflaskor av det märket också.

Chicco-nappen skulle iaf vara väldigt skonsam mot munnen och även fungera som skydd ifall att barnet skulle ramla eller råka få ett slag över munnen. Tillskillnad från andra nappar som kan göra extra skada eftersom dom är hårda. Men och andra sidan tycker väl inte jag att barn behöver ha nappen i munnen när dom springer omkring. Fast och ena sidan så händer en olycka så snabbt och barnet behöver inte vara uppe och leka för att de ska råka snubbla. Det kan räcka med att vara på väg till föräldrarnas säng mitt i natten. Who knows? Jag tycker iaf att jag har en bra plan för hur jag vill använda nappen, sen ska vi bara lyckas genomföra den ich hålla fast vid den också och inte bli blödiga och låta ungen ha den där gummiproppen i truten hela tiden =p


Blöj-djungeln

Jag behöver ert kunnande och hjälp! Hur vet man vilken blöja som är bäst? Pampers och libero är ju svindyra men innebär det äve natt dom är bäst? Jag har läst att libero ofta läcker på pojkar, stämmer det enligt er? Läste ett test från testfakt och då läckte den ena när bebisen låg ner och den andra läckte i sittande läge. Jag vill helst ha en blöja som inte läcker alls. Finns det? Och så ska den ha bra uppsugningsförmåga och adas så inte rumpan blir röd och irriterad. Ett överkomligt pris skulle ju också va fint. Har hört både bra och dåligt om huggies och willys blöjor rekomenderad en av Mikas kompisar men en av mina kompisar ratade dom. Det blir man ju inte klokare av ju.
 
Hur gjorde och tänkte ni när ni valde blöjmärke? Det är ju värsta djungeln för en nybörjare.

25+30 hurra hurra

Ursäkta frånvaron men vi firar vår födelsedagasvecka med förkylning och feber. Jag fyllde 25 i tisdag och inledde med lite rethosta i måndagskväll. Sen gick det utför. Jag hostade som en idiot på tisdagkvällen vilket resulterade i konstanta sammandragningar. Jobbigt!  Sen vaknade jag med världens feberfrossa mitt i natten och hela onsdagen låg jag i sängen med en blöt handduk i nyllet och svettades som en gris med 39 graders feber. Ont i hela kroppen och en brännande känsla i hela huvudet och bihålorna. Jag tror jag vet hur Nicholas Cage känner sig i ghostrider när han kör runt på sin mc och brinner konstant. Usch usch! I torsdags var jag lite bättre men då skickade jag vidare den höga febern till Mika och i går på hans 30-årsdag var den han som låg däckad istället. Så vi har firat med alvedon och ipren, halstabletter och coccillana. Värsta brakfesten!
 
Bebisen tycker det är skittråkigt att jag bara ligger still så den protesterar å de vildaste med karatesparkar och välriktade dropkicks mot kissblåsan. Inte det mysigaste jag har upplevt. Men trots att jag mått som sju svåra år var allt bra med karatekid i går på mvc-kontrollen. Magen fortsätter att ligga precis på normalstrecket och värdena var bra. Blodtrycket var lite högre än vanligt men det ansåg hon bero på förkylningen. Jag hade 113 i vilopuls också så vi konstaterade ganska fort att jag inte mådde så bra. Ett kilo minus visade vågen också men de är ju inte så konstigt när jag mest levt på juice, resorb, isglass och vindruvor i 3 dagar. Dock verkar mitt underhudsfett omplacera sig på kroppen nu. Jag måste snart ta av mig min ring och det är inte för att den är för liten. Tvärtom, ja tappar den. Jag har fått ådriga häxfingrar istället för svullna korvfingrar. Min kropp fortsätter verkligen att förvåna mig.
 
 

Pastell

Jag älskar ju vintern men i dag har vi städat bort julen och nu älskar jag våren! Längtar efter ljus och värme och nu när affärerna plockar fram alla fina vårkläder i fina pastellfärger så längtar jag ännu mer. På lindex kan man just nu köpa dom här söta bebiskläderna. Fina färger!


Vila!

Jag har blivit beordrad att vila och inte stressa. Bara av att bli beordrad att inte stressa så blir jag ju stressad att jag ska stressa utan att märka det. Dessutom har vi tentaskrivning hela kommande vecka, hur kan man inte känna stress då liksom?!
 
Anledningen att jag ska ta det lugnt är att vi fick göra ett besök på förlossningen i tisdags eftermiddag efter att jag tappade synen delvis på vänsterögat. Jag såg inte siffrorna på mobilen och sen försvann folks näsor och mina fingrar när jag höll upp handen framför mig, då ringde jag 1177. Hon som svarade pratade direkt med förlossningen och dom ville ha dit mig direkt. Okej då liksom! Vi kom dit och fick göra CTG och övervaka bebisen rörelser först och när alla 4 barnmorskor/AT-läkare och läkare var nöjda med att bebisen mådde bra var det min tur att bli undersökt. Jag kände mig skitfånig som låg där och tog upp deras tid bara för att jag inte kunde se ordentligt och hade lite dommningar i ansiktet. Jag var ju inte sjuk eller hade ont liksom. Men men, det blidde skiktröntgen och diverse ögonundersökningar och allmänna undersökningar och dom hittade inget farligt. Ingen propp, ingen havandeskapsförgiftning och inget som är farligt för bebisen. Ögonläkaren hittade en förändring i vänsterögat men den har tydligen funnits där länge. Så det dom var överens om var att det nog var stress som triggat igång en spasm i ögat. Sen fick gå hem och vila så att stress inte ska trigga igång något annat. Alla var iaf jättesnälla och insisterade på att jag skulle vara där och allt dom gjorde var nödvändigt. Killarna på röntgen var riktiga komiker och nu har jag fått åka skiktröntgen-maskin också. De va en upplevelse (plus bildbevis på att jag har en hjärna). Jag är glad att jag fick se förlossningen innan det är dags också så att jag kan ha en bild i huvudet av vad som ska hända och hur det ser ut. Vi fick ju vänta lite så då passade jag på att snoka runt i förlossningsrummet och läsa på alla lappar och grejer. Helt sjukt att vi ska va där om ca 10 veckor igen och liksom göra the big thing.
 
Nu ser jag iaf normalt igen efter att allt knark som dom droppade i mina ögon för att kunna undersöka och fota dom. Jag fick skitstora knarkarpupiller och allt blev superljust och suddigt och sen satt effekten i några timmar. Dommningarna är typ borta också, de kommer som en liten våg av surrande i ansiktet ibland men det handlar om typ max 30 sekunder och alltså inget ihållande som i tisdags.
 

Stenbock + stenbock = vädur

Både jag och Mika är födda i stenbockens stjärnstecken. Jag den 15:e januari och Mika den 18:e januari. Vi är alltså båda sjukt envisa och lojala. Detta kan man läsa om stenbocken: Stenbocken har god organisations- och planeringsförmåga. Stenbocken är metodisk och målmedveten, ansvarskännande och plikttrogen. En klippa för arbetsgivaren. I relationer och samarbete är Stenbocken lojal, principfast och pålitlig. En god vän att luta sig mot. Stenbocken står alltid med båda fötterna på jorden och håller sina löften.

Planeten Saturnus styr över tecknet. Det gör Stenbocken prestationsinriktad och en smula allvarsam. Stenbocken lämnar inget åt slumpen utan går alltid metodiskt tillväga. Nödvändiga förändringar ska vara väl genomtänkta. Stenbocken föredrar planering och struktur, framför impulsivitet och alltför djärva chanstagningar. Stenbocken är känd för att vara bestämd och envis, i det närmaste orubblig i sina åsikter.

Den som är präglad av detta jordtecken är konsekvent i sitt agerande och sätter upp långsiktiga mål. Stenbocken värdesätter stabilitet och trygghet, och strävar långsamt framåt. Självständiga roller, förknippade med ansvar passar denna disciplinerade natur. Ambitiösa Stenbocken är inte den som ger upp i första taget. Uthållighet och tålamod finns i stora mått och en längtan efter att ”åstadkomma något” i tillvaron. En strävsam och effektiv arbetsmyra som skapar sig en god ekonomi och en trygg plattform.

Integriteten är stark och Stenbocken har ofta en behärskad, distanserad läggning. Ett stort kontrollbehov är utmärkande. Och skulle något, trots noggranna förberedelser, gå snett, har Stenbocken alltid en reservplan!
 
Planeringen stämmer precis på mig och samma att jag är ett kontrollfreak. Mika har inte fått lika mycket av dom egenskaperna men däremot så står han väl förankrad på jorden och är väldigt prestationsinriktad/tävlingsinriktad. Sen det där med tålamod har väl ingen av oss fått en vidare stor portion av....
 
Kommer bebis ut på det beräknade datumet så blir det en vädur och om dem så står det såhär: Den som är född i Vädurens tecken är ivrig och energisk. Väduren styrs av planeten Mars, vilket brukar resultera i handlingskraft och tävlingsinstinkt. Väduren vill gärna vara först, utmana, besegra och starta nya projekt. Äventyr och djärva utmaningar lockar. Tecknet förknippas med viljestyrka och kämpaglöd. Planeten Mars inflytande över Väduren kan yttra sig i form av hett temperament och kort stubin. Tålamodet är kanske inte det allra bästa. Väduren är ivrig och spontan, rak och snabb.

I relationer och samarbete kan den utåtriktade och frimodiga Väduren ibland upplevas som styrande. Många som är präglade av detta eldtecken är ledarnaturer. En vital och tydlig personlighet som passar bra i självständiga eller ledande roller. Som vän är Väduren ärlig, uppriktig och lojal. En pålitlig person som menar vad hon säger! En frisk fläkt i vardagen.

Impulsivitet och rastlöshet hör tecknet till. Väduren behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad. Ett energiknippe som med sin entusiasm och kreativitet är duktig på att inspirera andra. En modig handlingsmänniska, fylld med energi och nya planer för framtiden.

Den som är präglad av Vädurens tecken brukar få ett omväxlande och spännande liv. En intensiv vardag fylld med djärva projekt och utmaningar. Att vänta, är inte Vädurens melodi. Tävlingsinstinkten ger sig tillkänna på många områden. Upprepningar, är något som kan göra Väduren uttråkad. Däremot lockar spänning, högt tempo och nya utmaningar!
 
Låter som en trevlig personlighet tycker jag. Ska bli spännande att se om det stämmer. Jag tycker ofta att stjärntecknen överensstämmer med personligheter. Vad tycker ni?

Måndag

Jaha, då va det måndag och tillbaka till skolan som gäller. Inte det minsta sugen faktiskt. Jag vill fortsätta ha lugna dagar med lååång sovmorgon. I dag börjar vi iof inte fören klockan 13 så jag har ju fått sovmorgon ändå. MEN, det är ju ännu fyra dagar kvar på veckan som jag ska släpa mig upp ur sängen så hutlöst tidigt som klockan 07.50! Hu!!

Nä, nu ska jag göra mig vacker (var kommer den repliken från då^^) och ta mig mot en gympasal i innerstan och ta del av några redovisningar. I morgon ska min grupp redovisa och då ska jag släpa med mig min pilatesboll genom halva innerstan. Det ser vi framemot =)

Här kommer en till bild på magen. Tagen i gårkväll enligt tradition eftersom vi byter vecka på söndagar.


Vecka 30 (29+0)

Japp då var den milstolpen nådd. Vecka 30, 76 dagar kvar till BF och enligt min barnmorska (som är underbar) så är min kropp riktigt bra på det här. Alla värden är finfina, magen ligger precis på kurvan och jag lägger inte på mig nått fett. Toppen! Tack kroppen och generna. Då kan jag leva med halsbränna, stödstrumpor och sammandragningar. Det finns säkert en mening med det också eftersom min kropp verkar veta vad den håller på med. Jag tolkar sammandragningarna jag får av att dammsuga som att jag ska ge fan i det. Och det kan jag leva med det också faktiskt =)

Ja, vi har satt ihop spjälsängen i dag också. Eller vi och vi...de va mika som gjorde det och på helt eget initiativ också. Jag har inte hunnit nämna det ännu. Men nu står den där iaf. Bäddat har jag inte gjort för vi har ju den där katten som tycker att allt nytt är skitspännande och den här grejen va ju dessutom skön att ligga i också.


Ett stöd i livet =)

I dag har mina stödstrumpor kommit. Urstjusiga må jag säga. Dom dyraste strumporna jag någonsin ägt. Riktiga lyx-strumpor! Nu ska jag bara använda dom och se om dom ger någon effekt. I hope!


Kattspiriment

Som ni kanske ser så håller jag på att bygga om lite här för att följa blogg-trenden med nytt år = ny design. Jag är snart klar det är bara headern som tar sin lilla tid och just nu är mitt PS muppigt och vill inte sammarbeta heller. Men snart så blir de fint igen!

Så länge tänkte jag visa min fina nyfikna och kemi-intresserade katt. Hade en hemstudieuppgift som handlade om kallt och varmt vatten, mycket spännande tyckte Zorro!


Gott nytt år!

Firade in de nya året hemma hos ett par vänner tillsammans med några andra vänner. Precis som förra året. Lika trevligt och roligt som vanligt. God mat, fina raketer och allmänt babbel. Dock blir tre-rätters lite för mycket mat nu för tiden när det är någon annan som tar plats i magen också. Trodde jag skulle spricka och samtidigt försökte bebisen ta sig ut genom naveln. Åtminstone känns det som de.

I dag spenderar jag dagen i soffan tillsammans med nässpray, strepsils, te och juice fullproppad med c-vitamin och jobbar på att bli frisk. Förkylningen smög sig på under dagen i går och idag har den gått all in. Somnade med en halstablett i munnen tidigt i morse och 40 minuter senare vaknar jag av att jag tuggar sönder den och de börjar smaka eukalyptus i hela munnen samtidigt som jag drömde att jag åt en skorpa. Märklig smak på den skorpan...

Så här glammig är jag i dag (har faktiskt tvättat bort sminket under ögonen)^^

Lite glammigare i går med mitt bubbel som faktiskt var riktigt gott! Fick de i julklapp av Mika.