Rutstore

Skulle gärna kunna tänka mig ett pressentkort på den här affären...mycket fint!


Harry min vän, I miss you!

Slöpluggar lite sammtidigt som jag kolla på Harry Potter och de vises sten på femman. Jag älskar Harry Potter och ettan är min favorit, både i bok och filmkategorin. Man blir intruducerad till allt så fint i den, en helt ny värld som jag fick följa med i under 14 års tid, från 1997 när första boken kom till i år när sista filmen hade premiär. Jag har alla böcker, några både på engelska och svenska. Dom är helt klart bäst på engelska men dom är underbara på svenska med. En skatt!

Nu ska jag fortsätta njuta av repliker som "nearly headless, how can you be nearly headless?" "she's mental that one, I'm telling you" It's leviosa, not leviosaaa!" och "what an idiot".


Fina minnen...

Hello Skörbjugg

För andra dagen i rad vart det tomtegröt med skinkmacka till kvällsmat. Det är ju så gott och självklart med julmust till =) I morgon blir det nog lite skinka också för då ska vi på julbord med Mikas jobb. Och som väl känt så lider det mot jul nu så i januari sitter vi väl här med skörbjugg efter att bara ätit julmat...

Sudd

Tillvaron är ganska suddig just nu, förutom all text på lagom nära håll, den är perfekt. Anledningen, jag har hämtat mina glasögon i dag. Jag är ännu nöjd med bågarna jag valde så nu ska jag bara vänja ögonen. Jag hoppas verkligen att det blir mindre suddigt efter ett tag för det här är extremt, allt som är längre bort än en meter får en skönt sudd runt omkring sig. Men Mika som är van glasögonbärare säger att det brukar ordna upp sig efter ett tag, så jag hoppas!

En annan sak jag kom att tänka på när jag skulle betala mina glasögon (3046 spänn) är att jag förstår verkligen inte människor som njuter av att köpa dyra saker, HU! det är ju skitjobbigt ju, det är mycket bättre med lite utspridda småsummor, det känns bättre i själen iaf.

Komsi komsi John Blund...

Jag kan inte sova, eller rättare sagt jag kan inte somna. När jag väl lyckats med det går det hur bra som helst att sova, gärna länge oxå. Det är i-landsproblem som kommit med pluggandet. Ta i dag som exempel: sovmorgon till 9.00, znooza till 10.00, kolla fb, aftonbladet och hela gotland i telefånen i sängen, mysa med katten en stund i sängen, 10.30 förflyttning till soffan med frukost och återuppta tentaskrivandet. Sen är jag suttit där till klockan 15.00 med några undantag för toabesök och kylskåpsvisiter, typ nallat på rockyroaden och dumlen som blev över, ingen klok mat för det är ju jobbigt och tidskrvävande när man har plugg-tvångstankar. Klockan 17.00 infann jag mig hos emelie för lussefika med glögg, julmust, pepparkakor, lussebullar, skumtomtar och chocklad, alltså socker! Efter att ha suttit stilla i deras soffa i ca 2 timmar och tryckt i mig massa socker begav jag mig vidare hem till linn och johan där det bjöds på te och pepparkakor och benjamin snart 3 år delade generöst med sig av johans after eight...när jag kom hem klockan 22.0 skrek min mage efter riktig mat så då satt ju en matback från kylen med spaghetti och köttfärssås bra. En timme senare på väg mot sängen råkade en dumle till slinka ner. Så nu ligger jag här, mätt och belåten och undrar när den där sköna tröttheten skall infinna sig...och är det inte fantastiskt sen att varje kväll tänker jag " i morgon ska jag gå upp när mika går upp så jag kan somna på kvällen" jo hej vad jag lurar mig själv gång på gång. För det är ju så skönt att sova på morgonen när man kan ligga kvar i sängen när han måste gå till jobbet. Jag älskar att vara student, men diciplin det är inte min grej, vet inte ens om jag stavat det rätt då det inte finns nått rättstavningsprogram i i-fånen.


Julfix

Nu är skinkan griljerad och den ser jätte bra ut iaf, hoppas bara den smakar bra också. Ska kontrolera sen med en skinkmacka med gotländsk hounungssenap, mums! Julkorten är skrivna också men vi glömde köpa frimärken så det måste jag fixa i morgon. Hoppas bara någon skickar julkort till oss med, men jag vet några traditionsbundna som alltid gör det så det känns säkert =) Sen har jag hunnit med att göra lite Rockyroad oxå, det blev en mer vågad variant i år med polkajuleskum i istället för marsmallows och så dissade jag mandlarna på Mikas begär. Den står ännu i kylen men den är nog snart klar att provas^^ mums mums.

I morgon planerar jag att bli klar med utvecklingspsykologi-tentan sen är det Lusse-fika hos Emelie som gäller, kommer bli väldans trevligt tror jag. Hon skulle baka lussebullar sa hon =)

Geek musthaves!



Har ni sett? Jag tror jag måste ha den i min Harry Potter-samling. Lite töntigt kul liksom.

Pannkakor med mjölk

Mmmmm, har varit hemma vid familjen i kväll, pappa lagade pannkakor och det är dom bästa, mycket smör och socker =) Det är något speciellt att äta hemma när man inte bor hemma längre (har inte bott hemma på typ 5 år och då var jag ändå inte mycket hemma). Viss mat smakar bäst på vissa platser där den väcker speciella smaker och minnen eller nått, typ som mackor smakar bäst i skogen med nyponsoppa till. Vattenmelon gör sig bäst på en strand i utlandet och brända mandlar hör till medeltidsveckan helt enkelt. Håller ni med mig och har ni några speciella mat-minnen?

Botoxmössen

I dag på radion pratar de om att botox är det vanligaste skönhetsingreppet men på grund av det är det forskar dom mer i det och det gör dom såklart på möss. Jag är är oftast i mot djurförsök, jag är ju ingen läkare så jag vet inte hur man kan testa på andra sätt men jag tycker det borde finnas alternativ. Och om det nu är absolut jätte jätte livsavgörande så borde man åtminstone kunna avliva djuret när man ser att det börjar gå utför istället för att låta det t ex kvävas till döds vilket ska vara fallet med botoxmössen. Dom kan ligga och dö långssamt i 3 dagar för att någon ska slippa rynkor eller få större läppar. Men samtidigt tycker jag att vi människor ska fasen inte ha rätt att sätta oss över djuren bara för att vi inte talar samma språk eller nått. Jobbig fråga. Men iaf, det komiska i hela det här är ju att många av det kändisar som sprutar sig fulla av botox även utger sig för att vara djurvänner och har minst en hund som dom släper runt över allt och posar med. Med lite bakgrundsfakta så blir denna bild lite svår att tro på...jag tror inte att dom skulle vilja att någon använde deras djur som försöksdjur även om det var för samma anledning som mössen lider. Visst blir det mycket lättare när man kan distansera sig till säker och slippa se sanningen....

En moralisk krock på något vis va?

16 and pregnant...drives me crazy!

Jag är fast i MTV's 16 and pregnant och teen mom serier. Jag älskar dem men jag blir så galet frustrerad på vissa avsnitt. Hur barnsliga killarna kan vara, hur mycket skit tjejerna går med på att ta, dom måste ju ha superlåg självkänsla och det visar sig ofta i att dom blir irriterande obstinata fjortisar som verkligen inte kan se sitt eget bästa. Jag vill bara hoppa in i tven och skaka om dem och få dom på rätt spår igen. Ta dagens avsnitt t ex, mesiga Nikkole och hennes kille Joshua ska ha barn, han är otrogen mot henne och lämnar henne sen, Hon gråter i typ 2 månader och sen när det typ är en månad kvar till BF kommer han tillbaka och säger I love you and I miss you. Hon säger I miss you too och sen är dom tillsammans igen. Hallå! Hennes vänner försöker prata med henne och få henne att förstå att det inte är bra för henne att vara med honom, när dom sitter och pratar så ringer han och som alla amerikaner så har hon högtaleran på så han hör kompisarna prata och frågar varför hon umgås med dom bitcharna. Då blir kompisarna lite arga och hon säger bara att han inte tänker sig för och att han kommer att ändra sig. När hon ligger med värkar på BB blir han arg för att hon somnar och då får han tråkigt, han vill inte hålla henne i handen och han klagar på att hon tar upp hele sängen så han inte får plats och när hon sen klämmer hop sig så han kan lägga sig jämte klagar han på att hon är äcklig och svettas och gråter och inte kan ligga stilla. Hallå hallå!! Sen har han mage att börja kaxa mot hennes mamma och även sin egen som är med på förlossningen. Tillslut säger barnmorskan till honom att han måste lugna sig för att Nikkole ska få lite lugn och ro då blir han arg på henne med och säger att hon inte ska lägga sig i eller först säger han, Who are you talking to? PUCKO!! Efteråt får han inte komma hem till Nokkoles hus av hennes mamma som för ovanlighetens skull i dom här serierna är riktigt vettig. Det tycker han förstås är dumt men hans mamma tar hand om bebisen Lyle på dagarna sen när Nikkole börjar skolan igen efter 4 veckor!!! men han är ändå inte hemma och träffar honom...och när han väl gör det så klagar han på att han gråter, men han försöker inte ens trösta honom. Efter ett tag gör dom slut, eller han dumpar henne för att gå tillbaka till tjejen han var otrogen med. Hon blir ledsen såklart men vill ändå att dom ska bli ihop igen. AAAAHHHHHH!! HALLÅ!! Frustration punkt nu! Jag hoppas bara att Nikkole kommer få en aha-upplevelse när hon ser avsnittet eftersom det inte gett något resultat när hennes mamma, kompisar och lillebror försökt prata med henne. Stackars tjej.

Så, nu va all frustration ute =)

Jag har adopterat en glittrig isbjörnsfamilj

Jag blev kär när jag gjorde en Solsidan-Ove och tänkte handla julklappar på Jysk =) Kom ihåg, det är ju billigt! En julklapp hittade jag dock och en som jag funderar på om jag ska behålla eller ge bort...men sen vart det två julklappar till mig själv med. Jag är inte så mycket för prydnadssaker såvida det inte är ljusstakar, lyktor eller nya plåtburkar som ser ut som gamla. Men jag kunde inte motstå en underbart söt isbjörnsfamilj med glitter i pälsen. Jag smälte direkt! Är dom inte fina?


Myyysigt

Nu är det fredagsmys tralala lala....


Julpyntat

Idag har jag julpyntat så även om snön uteblir så kan man lyckas få lite julkänsla iaf. Ett hett tips är julradio.se julmusik dygnet runt! Telefonen är oxå julpyntad nu =)