påfyllning av weleda

Julklappar fick vi många och användbara. Jag önskade mig en nicer dicer fast från clas olson och det fick jag. Himmla smidig mojäng, använde den häromdagen när jag gjorde lite puré till casper. Kännde mig så där tvshop ärtig när jag cuttade morötter och päron, det sa bara svisch så var de klart! 
 
 
 
Påfyllning av mitt weledaförråd fick jag också, duschtvål och lotion med havtorn. Den luktar supergott och liksom bubbligt friskt så jag vill nästan dricka den.
 

surfslut

Hej hallå! Dålig uppdatering för vi har bara långsamt internet nu, vi har surfat för mycket så våra 40gb har tagit schlutt. Så nu tjuvar jag lite hemma hos päronen. 
 
Vi har haft sköna mellandagar med trevligt umgänge med släkt och vänner. Ätit gott och pusslat och spelat blokus. Både blokus och pussel är typiska jultraditioner i vår släkt så de håller jag hårt på. 
 
Nu ska vi åka och fylla på kylskåpet med annat än vörtbröd och grönkål. Förresten så va grönkålen inte så god sen. De var bara in the making direkt från grytan som det va gott. Tacka vet jag köttbullar med gräddfil. 
 
En glad skit som firar sin första jul och verkar trivas med det.

what about second christmas

 
Hej och fortsatt god jul och god fortsättning. Hoppas ni hade en mysig julafton och att Petra Mede inte kvaddade den. (Förlår petra men du gör dig så mycket bättre i andra forum). Jag är lite som Allan Svensson i svenssonsvensson "va är det där för jävla stolpskott vart är Arne Weise". Fast jag va ju väldigt nöjd när en av mina favvogubbar Kalle Moraeus satt där i rutan. 
 
Idag står julfirande nummer två på vårt schema, hemma hos mina föräldrar. Mer paket till Casper! 
 
Vi försökte ta en sådan där fin julig familjebild igår, de va svårt! Det blev mycket suddiga bilder för att en av oss hade myror i baken. Sen ska man ju lyckas se glad ut och inte blunda eller titta bort. Som sagt, svårt! 
 

en kvart kvar av dan före dan

Ja nu är det inte långt kvar till julafton. Jag längtar, eller mer ser fram emot för jag vill inte påskynda något den dagen då casper ligger kvällen innan julafton full av förväntan. Jag ska göra allt för att han ska få mysiga och minnesvärda jular som han kan se tillbaka på sen och känna pirret i magen och all värme och gemenskap. Julen har alltid varit den bästa högtiden enligt mig för den är liksom längst och mest förberedd och så avslutas det hela med en grande finale på nyårsafton. Himmla bra planerat! 
 
Sammtidigt som jag njuter av julen så kan jag inte låta bli att tänka på alla dom som inte har någon att fira med, dom som liksom jag vill ge sina barn en underbar jul men inte möjlighet och dom barn som har föräldrar som av olika anledningar inte är närvarande fysiskt eller psykiskt. Alla vill ju ha en vit jul och även om snön saknas så kan den bli vit ändå. Tänk gärna på det när ni firar och om det är barn med. Alkohol och barn hör inte ihop! Varför måste festligheter innebära att man ska dricka för så många? Den där snappsen som ändå inte är god och bara bränner i halsen, gör den julen så mycket bättre? Testa utan den och se vad som händer. 
 
Så, färdigpredikat från mig, nästa jul tänker jag få alla att sluta röka. 

Julstök

Idag har vi haft en julfixardag till tonerna av julmusik. Skinkan är griljerad (och provsmakad) Mika har kokat grönkål och jag har gjort rockyroad och haft julklappsinslagning. Tidigare år har jag haft katten till hjälp när julklapparna ska slås in. I år hade jag både katt och bebishjälp. Två stycken som tuggar på snöret och river i pappret. Paketen lyckades jag dock rädda från att bli öppnade, fuktskadade och sönderätna. En av medhjälparna dregglar nämligen väldigt mycket och speciellt när något slinker in i munnen. 
 
Och vet ni vad, jag som inte är något fan av kål i någon form förutom pizzasallad har nog blivit knäpp. Den här grönkålen som Mika gör varje jul är en grön slemmig historia med grädde och buljong. Luktar prutt när man kokar den och smakar typ desamma. Tills idag! Eller den luktar ännu prutt under kokningen, Mika anklagade till och med sin son för att lägga smygpruttar till han kom på att de va kålen. Men jag är alltid så pass modig att jag smakar på sörjan och idag hände det, de va gott. Helt sjukt, jag fattar ingenting. Det är ju kål! Vad ska hända här näst, ska jag börja gilla koriander?! Ja julen är ju undrens tid...
 
 
 Barn på grönkålsbädd.

2 till

° Jag tror på tomten! Älskar alla filmer där man får se tomteverkstan och tomtebyn på nordpolen. Tänk att få bo där och tänk va mysigt att få fira jul där. Det finns även en chans att tomten bor i Korvantuntuuri i finska lappland för det står det i boken "Hemma hos jultomten". 
 
° Jag är en obotlig disneynörd. Min favoritfilm är Aladdin och jag kan nog dom flesta replikerna i den utantill. Och alla disneyprinsessor sen, så fina! På studentbalen sa en kompis mamma att jag såg ut som en disneyprinsessa, lycka! 
 
 

självbiografi

Nu får jag fan skynda mig om jag ska hinna publicera det här inlägget på den här sidan 12-slaget (klockan visar 23:56). Känns ju lite B att börja med att bryta min cliffhanger från igår. Dessutom skriver jag från mobilen så bara där är jag rökt tidsmässigt. Så jag skyller på det och barnet. Ni vet ju hur det är, småbarnsfamiljer passar väldigt sällan tider. Men är det alltid barnens fel? Jag vet sanningen men tänker inte avslöja några eventuella vita lögner. Och där var klockan 0:01 och här kommer 20 fakta om mig som gör att ni kommer få en finfin bild av vem jag är och hur jag är. Eller? 
 
° Jag och Mika har varit tillsamans i 6 år och träffades på en kompis kräftskiva. Han bjöd på jäger och berättade att han gjort lumpen på en ubåt. Jag frågade om de lät som när man har öronen under vattnet i ett badkar och knackar i botten på badkaret om någon knackar utanpå ubåten. Efter det var han fast och betagen av min inteligens. Ni förstår att det är tydligen inte så många som simmar omkring och knackar på ubåtar. Så svaret är nej.
 
°Jag (vi) har en katt som heter Zorro. Honom har jag köpt av en fyraåring för Erik Saades första skiva. Byteshandel är grejen här på landet, pengarna sprättar vi bara fram ur madrassen när vi åker till stan. 
 
° Bloggen heter gotlandsdarling för att en släkting kallade mig för det när jag var liten. Hade en tröja som det stod darling på och kom ju från gotland och släktingen från blekinge. Jag har även under min uppväxt blivit kallad för smulan, mulle, malin biljard, mala och tuttfia. Något av dem som passar bättre kanske ^^ 
 
° Jag blev mamma den 7:e april i år (2013). Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle ha barn och att föda barn är idioti och självplågeri. I rest my case! Föda barn är det bästa jag gjort.
 
° Jag gillar hästar och har ridit till och från sen jag var 4 år både engelskt och western Jag har alltid velat ha egen häst men nu tror jag att jag lagt den drömmen på hyllan. Jag är helt enkelt för lat och bekväm och betalar hellre för att rida någon annans hästar en gång i veckan. 
 
° Jag har en hel hög med stenar och kristaller som är bra för massa olika saker och motverkar mycket negativt. Jag brukar även smudga (goggla smudge) mig och huset ganska ofta och jag tror helt klart att det har posetiv effekt. 
 
~Här gör vi paus för nu ska jag passa på att sova~

Back in bloggbuissnes!

Heeeeeeeeeeeeeeej, hur ä läääget? Bra? skönt, va härligt.
- Med mej, jo tack det rullar på, det har hänt en del sen sist men nu tuffar det mesta på igen och så är det ju jul också. Caspers första jul dessutom. Myyysigt, vi ska tugga på julgranen och äta julklappspapper tillsammans.  
 
Ja, nu blir det liv i luckan här hos mig igen och jag hoppas ni kommer tillbaka och hänger med igen. Hittar någon ny hit så ska ni vara hjärtligt välkomna ni med. Tänkte att vi kör en liten update på vem jag är och vad jag gör imorgon. Filar ännu på den för att ni ska få den bästa infon och inte brevvänsannonsen från Frida eller minhästtidningen i stil med, Hej jag är en glad tjej på snart 26 jordsnurr som gillar alla djur med päls och att inreda och gosa med min bebis. Om du tycker jag låter intressant gallopera till närmaste dator och följ min blogg. Naaaa, ska pressa fram nått bättre än det.
 
 
Nu börjar snart paradise hotel! Ja, jag kollar på det. Döm mig för det bara men jag tycker det är så underhållande och faschinerande vad som händer med ett gäng partysugna och ystra (stod som synonym till kåt) killar och tjejer när man stänger in dem i ett paradis och förser dem med alkohol och tussar ihop dem två och två...Simpel as shit. Däremot bigbrother gillar jag inte och MTV's jersey shore som jag inte fattar vad det går ut på avskyr jag. Sunkiga britter som slåss och inte diskar är inte bra tv.