köket

Köket är i princip klart, nu har vi ju till och med köksbord. Sen att det ser ut som kriget där för det mesta ändå det är en annan femma =) Städa är nämligen inte Caspers favoritgöra så för det mesta gör vi annat. 
 
Men tänkte bjuda på en bild från köket, på en öppen hylla i ett städat ögonblick. Jag gillar öppna hyllor så jag röstade bort skjutluckorna. O ja jag vet att det är modernt igen och kult men jag är inget fan av dom ändå. Tröga är dom också! 
 
 

Rossafari

 
 
I dag har jag spenderat nästan hela dagen i en och samma rabatt och rensat ogräs. I rabatten bor en massa rosbuskar som jag ska fota och sen fråga plantskolan hur jag ska klippa och ta hand om för just nu är det kaos. Det bodde även massa ogräs med massa rötter över allt och en groda i rabatten. Ogräset är efter ett långt och farligt arbete utrotat (mina armar är sönderrivna då jag fick krypa in mellan buskarna) och grodan fick order om att flytta vänligt men bestämmt. 
 
Idag har överlag varit en väldigt produktiv dag, Mika har klippt hela tomten (jultomten eller?), mikas mamma, svärmor eller farmor vad man nu ska kalla henne har gått långpromenad med Casper och sen har hon fortsatt projekt uterummet som snart är klart. Och är det någon som undrar varför alla vita lakan på Jysk är slut så är det för att dom behövs till det projektet. Hittils har det gått åt 16 men vi behöver 5 till =) men sen blir det bra också! 
 
Casper har tittat på nyfiket på allt som händer och varit glad och gosig. 
 
Här kollar han in symaskinen
 
 

Caspers önskelista

Änn har inte alla fått sina inbjudningar till Caspers välkommen till världen kalas men av dom som har fått det så är det några som har efterlyst en önskelista. Idag har jag och Casper surfat runt lite på nätet och diskuterat lite och sen fick jag knåpa ihop lite förslag som han godkände. 
 
Han vill inte ha något krimskrams och prydnassaker som bara kommer stå och samla damm och sen ligga i en låda på vinden. Han önskar sig användbara grejer. Han kommer så småning om att få ett eget rum och till det vill han ha saker. Kids Concep, jabbadabbado och färg occh form gör fina saker och grönt är en fin färg. Kläder använder han också och då är det nog storlek 74 som gäller för hösten. Sen gillar han leksaker såklart, färgglada roliga saker som man kan upptäcka med hela kroppen eller som man kan ha längra fram när han är lite äldre.
 
Det finns ett märke som heter Schleich som gör minifigurer av djur och människor t ex vilda djur från alla världsdelar, riddare, älvor, olika häst och hundraser m.m. Dom är iaf jättefina och en sådan grej som man aldrig kan få för många av och dom är väldigt naturtrogna. Alltså, fina att se på, lärorika och rolig a att leka med. Sen finns det även ett märke som heter Oskar och Ellen som gör väldigt fina och mysiga saker i tyg. Ikea har också fina leksaker i textil. Ett gungdjur står också högt på önskelistan och teddykompaniet och Jolly gör väldigt fina som både kan gunga och har hjul så att man kan dra den. Något annat som har hjul är bilar som typ en bobbycar eller annan gåbil.
 
Hoppas ni har fått lite idéer iaf, Casper har gjort sitt bästa för att komma med förslag. Sen har hans mamma en önskan om att gå på babysim också.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalastips

Måste bara tipsa om en sida med massa kalastillbehör. Jag beställde ballonger och lite annat där ifrån till caspers kalas. Något jag gillade var att dom hade färgteman så om du vill ha tex röda dekorationer mm till ditt kalas så är det bara att välja de i menyn så hittar du allt rött på ett ställe.

Något som också va superbra var den sjukt snabba leveransen. Jag beställde i går förmiddags och i dag vid lunch hade jag grejerna. Annars brukar ju vi på gotland få vänta lite extra på våra paket men här gick det fan undan.

Så har ni ett kalas som hägrar så gå in på www.barnkalaset.se


Bölarn

Om lite mindre än en månad är det dags för Caspers välkommen till världen -kalas och vi håller på och planera lite tills dess. Ikväll har jag googlat runt efter fina sånger man kan sjunga tillsammans allihopa. Det får ju inte va några långa balader då för de blir helt enkelt för svårt tror jag. Men iaf, det finns ju så sjukt mycket fina sånger och dikter och jag gråter till typ alla. Det räcker med att jag vet att den kommer handla om lyckan och kärleken till ett barn så börjar tårarna rinna. Jag har blivit en riktig bölare på senaste året. Sen jag blev gravid har det bara gått utför =) häromdagen fick jag byta tvkanal för jag klarade inte av att se den stackars leopardmamman som försökte rädda sin skadade unge men utan framgång. Krokodiltårar på den!


Snorunge och abstinens

Min telefon är på lagning, i upp till tre veckor. Jag fick låna en telefon av tele2. Den är nog antikvärde på så jag fick abstinens efter en dag utan smartphone. Men elin är snäll och lånar ut sin förra iphone till mig så jag överlever.

Förutom smartphoneabstinens så har jag dom senaste två nätterna sovit som ett spann skit för Casper är täppt i näsan. Det innebär att han vaknar nästan en gång i timmen för att han inte kan suga på tummen och andas. Då är han jätteledsen och för att toppa det så blir han helt förtvivlad när hans hemska morsa häller saltlösning i näsan på han. Saltlösning funkar inge bra, idag har vi köpt nezeril istället och en annan snorsug. Hoppas på att både han och jag får sova längre stunder än en timme åt gången och att han slipper bli lika ledsen. Det gör ont! Jag måste lära mig bota förkylningar för så här kan vi inte ha det längre.

Men dagarna är inte lika jobbiga iaf, idag har han hittat fötterna och lekt med dom.


Mobilfan

Jag är arg. På min telefon. Jag har en LG optimus G och jag gillar den skarpt. Det är bara det att min verkar lida av något fel. Den kan va manodeppresiv tror jag. Den har nämligen perioder då den bara startar om sig hela tiden. Det brukar sitta i en till tre dagar och sen är den normal ett tag igen innan den går in i nästa depression. Varje gång den stänger av sig säger den även att SIM-kortet raderas och att det inte är giltigt. Mycket märkligt eftersom det funkar annars. 
 
Jag var inne på tele2 butiken häromdagen och dom sa att jag skulle göra en systemåterställning. Det gjorde jag ikväll och det löste inte problemet. I morgon är det jag som går till tele2 igen. Förstår dom liksom att jag inte har en enda bild i telefonen på min bebis, ingen nyföddbild eller något. Allt ligger i datorn nu och den använder jag väldigt sällan. Jag gillar att se på foton i telefonen, speciellt på casper. Tänker inte acceptera en sådan förlust för ingenting!