My little pony!

Jag är ju en sucker för gulliga grejer söta djur. Hästtjej som jag är så har jag ju växt upp med My Little Pony och har en finfin samling mulliga färgglada hästar hemma. Gillar inte formen på dagens my little ponys lika mycket men dom duger =) idag hittade jag iaf ett nytt spel i appstore, ett my little pony spel. Jag är fast! Känner att jag skulle kunna flytta in i ponny-byn för det verkar så mysigt och färgglatt. Hänger ni på?


Kylskåpsfynd!

Japp i dag fyndade jag i kylskåpet. Dock inget grönt luddigt fynd som låg och lurade i ett hörn utan ett smarrigt fynd. Jag var sugen på något till mellis och när jag öppnar kylen ligger det tre tuber mjukost av olika smak där inne. Tack så mycket! De va en baconost, den har jag ätit förut och ja, den smakar bacon. Fyndade även en tomat, mozarella och basilkaost och den va mumsig den. Riktigt bra smak. Den tredje var chevre/hounung och den har jag inte vågat smaka ännu. Tänkte göra det senare i kväll när jag blir sugen på nått igen.
 
Jag blev iaf lite nyfiken på det här med mjukost och graviditet och om man får äta det eller inte. Alltså om det är pastöriserat eller ej. Jag misstänkte att de va ok efter som dom klarar av att ligga i rumstemperatur, då borde den ju va pastöriserad. Men jag googlade iaf och på Kavlis sida står det såhär:
 
 
Kan gravida äta Kavlis mjukost?
Samtliga Kavlis mjukostar är pastöriserade. Vår ädelost tillverkas av pastöriserad grönmögelost som även pastöriseras ännu en gång under vår tillverkning.
Så grattis alla preggon som gillar ädelost på pepparkakor nu till jul, det är bara att gluffa i er. Jag själv ska inhandla en tub brie-mjuksot och ett paket smörgåsrån och njuta. Mums! Tack Kavli!
 

 

Så typiskt!

Jag var på jysk i dag och köpte det fina bäddsettet med bambi och stampe. Så fint! Men tror ni inte de är för litet bara för det! Jävla skit! Standardmått på spjälsängstäcke är 100x130 men måttet på påslakanet är 70x100. Örngottet är också förlitet. Googlade lite på ämnet och tydligen kör jysk på sina egna mått och inte standard. Samma gäller Ikea. Lite elakt tycker jag.

Bäddsettet är jättefint men de får åka tillbaka till affären i morgon för jag har ju ingen användning av det. Suck!!!


Ullaredstips tack =)

Om en vecka så står vi väl i kö och ska betala på Ge-kås nu, tjoho =) Men med anledning av detta så vill jag ha era tips.Ni är ju några stycken som hittat hit nu (skitkul tycker jag) och några kanske har bebis/gravid/ullareds erfarenhet. Jag har ju aldrig köpt bebisgrejer där, bara saker till mig själv. Så jag undrar vilka saker man inte får glömma och vilka man kan skita i och köpa på annat ställe. Deras Bäddset har jag hört olika åsikter om, vad anser ni? Jag vill veta både bra och dåliga saker.
 
Hittade ett bäddset på Jysk som jag VILL och nog faktiskt MÅSTE ha. Jag är ju helt såld på disney så det lär väl vår unge få dras med till en början, så länge vi bestämmer typ =) Men kolla själva då, är det inte bedårande? Lätt 169 kronor bedårande va? Tänk om man skulle fira att det är fredag i morgon med att köpa ett bäddset ^^
 

Råkade beställa =)

Jag har spanat på en ergonomisk skötbädd från NG Baby ett tag och i kväll taog jag tag i saken och beställde den. Den var nedsatt 20% på lekmer.se och jag hade en rabattkod på 15% så då tyckte jag att det var helt okej. Bestämmde nämligen här om kvällen att jag inte skulle köpa den men sen när jag såg på dokumentär-serien sjukhuset förut i kväll så hade dom en sådan på barnavdelningen där så då borde den ju vara bra. Den är fylld med styrolitkulor så den är typ som en sackosöck. Mysigt alltså. Jag tänker att funkar den inte som skötbädd för att man kanske inte kommer åt ordentligt o så så kan man ju ha den som mysbädd eftersom bebisen ligger bra och får stöd. Skulle de vara så att bebisen inte gillar den så får väl katten ha den. Jag är nyfiken på den iaf =)
 

Barnmorskorna Norge

Tänkte dela med mig av ett Tv-tips som jag fick via Stina-Lee´s blogg. En dokumentärserie på svt som handlar om några olika kvinnokliniker med förlossningsmöjlighet långt ute på vischan i Norge. De flesta har 2-4 timmar till närmaste sjukhus med bil och under vinterhlavåret är vägen ofta dålig och ibland oframkomlig. Guuud va jag är glad att vi bara bor 5 minuter från BB. Pju! Än så länge har bara 4 avsnitt sänds och jag har sett alla i dag på svt play. Riktigt bra serie tycker jag och riktigt mysiga barnmorskor. man får även se några som väljer att föda hemma och jag väntar bara på att de kommer förlösas någon i ambulansen också. Det är tydligen ganska vanligt, eller att dom föder precis när dom kommit in genom dörrarna på sjukhuset. Dock verkar dom ha det väldigt lugnt och mysigt i ambulansen för en barnmorska åker alltid med och dom verkar ju ko-lugna hela tiden och sitter och småpratar och maserar lite och håller koll.
 
Jag rekomenderar iaf varmt denna serie till alla, extra kul när man är gravid eller har fött barn kan jag tänka mig. Och det är deffenetivt ingen serie man blir uppskrämd av utan snarare lugn. Sänds torsdagar 22.45 men finns på svt play också.

Ändrade planer

De blev inget bullbak i går men det blev en fika på stan istället och sen grillat på kvällen. Bullarna blir bakade i kväll istället och jag har fått skriftligt på att de även kommer finnas julmusik. Längtar sjukt mycket efter julen nu. Jag vill julpynta och fixa men jag ska hålla mig till vi kommer hem från fastlandet. Kommer ju komma hem med massa mer julpynt då =) Myyyyysigt!
 

Jag tröttnar aldrig...

...På att fota mig och magen. I dag råkade Mika fastna på en bild också. Nu ska vi strax åka till Elin och Jimmy i tofta och grilla! Man kan ju grilla fast det är mitten av november, mera kol bara! Ska bli gott!


Magen

Här kommer två rykande färska mag-bilder. Avklätt och påklätt. Vill passa på att hissa blogg-appen just nu också för den gör att jag kan käka popcorn med ena handen och blogga med den andra. Toppen!


Fredagsupdate

Tjingeling pling!
 
I dag är det fredag och tack och lov för det! Kanske inte låter så jobbigt att sitta i skolan varje dag 9-16 men de är det. Jag är helt slut när jag kommer hem. Dessutom hade vi grupparbete en av våra hemstudiedagar den här veckan vilket resulterade i att jag endast fick en sovmorgon. HU HU HU! =)
 
Nu är jag placerad i soffan med x-factor på tvn och jag har ett dilemma. Jag vet inte vem jag ska heja på...dom är ju så bra ju. Hur ska detta gå, hur ska jag svara på frågan sen när finalen är avslutat och folk undrar om rätt person vann. Hjälp!
 
Annars då? Jo, resan till GBG och ullared är nu spikad och nästnästa vecka bär det av. Bokade nyss in en natt på ett Bed and Breakfast i ullared ca 700 meter från själva affären. Bra pris och frukost ingår så jag är nöjd. Sen blir det två nätter i götet hos Jonas och Sara på hotell Wintland. Shopping och jul på liseberg står på programmet. Ska bli så mysigt och kul. Blir helt pirrig när jag tänker på att vi kommer komma hem med barnvagn och massa bebis-prylar. FÖR VI SKA HA BARN!!! så känns det. Något annat som känns är sparkarna i magen. Nu har den lille verkligen tränat upp lite styrka och får ofta till riktigt ordentliga sparkar, inte bara lite buff och bök. Än så länge blir jag lika chokad varje gång för dom är verklgen kraftfulla och ibland t ex när jag sitter framåtlutad känns dom väldigt välriktade också. Då får jag en kick som jag tolkar som "räta upp dig för fan, jag blir klämd" och dom funkar för jag hoppar ju till av förvåning. Smart bebis. Men de är ju ingen chock, höhöhö. Mika fick känna en sådan kick förut och han blev nog lite förvånad över kraften han också. Sjukt spännande det här med att vara gravid. Händer nya saker varje vecka nu.
 
I morgon ska Mika sitta i skogen och glo och hoppas på att få döda ett stackars litet oskyldigt djur. Men rådjurskött är ju gott och världen är inte rättvis så det får han väl göra då. jag ska baka Lussebullar med Zarah och dricka julmust. Undrar om vi vågar tjuvlyssna på lite julmusik också.

Zorros framtid...

Kollade precis på slutet av Shrek den tredje på tvn och shrek och fionas ungar är ju bara för söta!! Och åsnan och drakens bebisar också! Men de va inte det jag skulle säga utan detta: Jag anar att Zorro kommer uppskatta en bebis ungefär lika mycket som Puss in boots gör på bilden nedanför. Ska bli spännande att se.


Pluggar på en lördag

Hello på er!!
 
Jag sitter på bibblan och skriver på min never ending VFU-rapport. Är uppe i 10 sidor nu och då är det ännu en analys och en utvärdeingen kvar. Pju! Till mitt sällskap i dag har jag en fet godispåse från hemmakväll och självklart cocacola. Något måste man ju få för att man är så ansvarstagande och diciplinerad att man tar sig till biblioteket på en lördag. Dock känns det som ett ganska klokt val för jag har fått ganska mycket skrivet om man jämför med de två dagar jag suttit hemma i soffan och varvat skrivandet med facebook och annat mycket mer spännande på nätet. Ska nog ta lärdom av den kunskapen och kampera här mer när det vankas tentaskrivningar. Tog ju bara ett och ett halvt år att komma på det.
 
Jag sitter precis ovanför barnavdeling vilket är ganska underhållande för man får hör så mycket kul. Barnen argumenterar för vilka böcker som ska läsas och föräldrarna läser med inlevelse. Dock med vissa avbrott i bland, exmpelvis "alla ombord på tåget nu bär det av, lisa tittade ut genom fönsret och älskling kan du kolla om han bajsat, tåget rullade sakta igång tufft tuff tuff och nu var dom på väg hon och nalle". Undrar om det verkligen stod så i boken? hmmm. Jag har även lyssnat på en fin saga som utspelades på flanoscenen. Ni vet en sådan typ flanell bit som man kan sätta fast massa olika figurer på. Den här storyn handalde iaf om massa olika djur, elefanten kom gående disch disch disch och hästen måste kissa tsssssssss och så var det en apa också som sa aoa aoa. Mycket bra inlevelse av mamman som var berättare.
 
När man tittar ut genom fönstret så ser man oftast barnfamiljer som kommer och går och jag tänker på att snart är det jag och Mika som kommer ta promenader med vagn och barn på helgen och läsa böcker på bibblan och mata fåglarna i almedalen och titta på vågorna på havet. Fy fan vad jag är lycklig att jag bor där jag bor! Visby är såååå fint om man bara öppnar ögonen.
 
Jag har även fått lysnna på ett gäng goa pensionärer som diskuterat släkt och diverse annat om gotlands historia då jag sitter på avdelingen om gotland. Jag tycker det är lite häftigt att det är så många äldre som sitter här och läser och antecknar från alla gamla böcker om olika socknar och sjöfarten från visby till fastlandet. Dom verkar ha väldigt trevligt. Några har även önskat mig lycka till med itt studerande och tycker det är bra att jag vill jobba med barn för det är viktigt. DET värmer i hjärtat!
 
Energiuppladding är viktigt för att kunna koncentrera sig.
 
Sällskapet, den ena gör sig påminnd med buffar titt och tätt. Myyyyysigt!!
 
 

Materialsport?

Något som jag har liiite svårt att förstå är det här med svindyra märkessaker till bebisar och barn överhuvudtaget. Mika säger att jag är lite dumsnål för jag köper hellre billiga skor än ett par märkesskor som enligt han då är kvalitetsskor. Jag förstår tänket men jag håller inte med om att kvaliten alltid är bättre.
 
Men iaf, vad är gejen med att köpa typ armani och ralph lauren till sina bebisar. 800 spänn för en sparkdräkt liksom som ser ut som vilken enfärgad dräkt som helst men det sitter ett litet märke på den och då blir den helt plötsligt dyr. Är man en bättre förälder om man köper märkeskläder till sina barn? Älskar man dom mindre om man köper grejer på ullared? Blir min bebis glad av att dens napp kostar 400 spänn men kanske är sämre för tänderna än en för 49 kronor?
 
Visst får man väl skämma bort sin barn lite men för vems skull köper man dom har sakerna som är designade för att tilltala vuxna och passa in i ett modern hem och göra så att barnen som ser ut som små imitationer av vuxna. Då kan man väl istället sattsa på att köpa saker som är framtagna för att vara bra för barn och inte bara se piffiga ut. Jag kommer nog aldrig förstå den här märkesgrejen och materialracet om vem som har dyrast och finast grejer. Och det här med att bara för att man har gott om pengar så kan man köpa allt som är dyrt. Varför är det så? Är det för att man vill visa att man har pengarna eller glömmer man bort dom vanliga svensson-affärerna när man håvar in storkovan? Jag blir nyfiken!
 
Jag längtar dock som tusan tills vi ska åka till ullared och handla alla bebissaker. Tror det kommer bli ännu verkligare då när det kommer synas här hemma att det ska bo en bebis här. Jag tänker inte ljuga och säga att jag inte gillar att shoppa för det gör jag, speciellt nu när det är innför en sådan här stor grej. Men jag gillar när jag får mycket för pengarna. Typ som vagnen vi köpte, är ännu väldigt nöjd med det kapet.
 
Nödvändiga saker?

16-20

Tänkte lägga in en jämföringsbild för att se om det hänt något på 4 veckor. Jag tycker ju att de gjort det men vad tycker ni? Första bilden är vecka 16+0 och andra bilden 20+1.


Mys med katten

Ikväll har jag och katten mys i soffan. Eller katten har mys med magen. Han trampar runt och bäddar lite på den innan han lägger sig tillrätta och börjar kurra. Innevånaren i magen verkar dock inte uppskatta trampandet och kurrandet för det började guppa och buffa väldigt i magen. Nu har katten dock flyttat sig igen och det är åter lugnt i magen. Men de är bra att bebis vilar lite nu så den kan orka buffa lite sen när Mika kommit hem så han får känna också. Jag känner ju flera gånger varje dag men de är svårt att tajma in så Mika får känna. Runt klockan 10 på förmiddagen brukar det vara livat iaf de är ett mönster som jag upptäckt nu.