Tidig julklapp till Katten.

Kolla in dom här söta skålarna som Zorro fått i tidig julklapp. Iof tror jag att jag uppskattar dom mer än han, han är nöjd bara han får mat =) Men visste ni att katter hellre äter och dricker ur porslins och glasskålar än plast. Det kan tydligen bli en bismak av plasten.


Skatan har shoppat

Var på julklappsjakt idag men jag hittade mest bara saker till mig själv, det går i vågor det där nämligen. Vissa perioder hittar jag inget som passar mig och vissa perioder finns det massor i min smak, som typ nu. Jag är ju lite såld på saker som glittrar och nu inför jul och nyår så finns det mycket sådnat att tillgå i affärerna, väldans trevligt faktiskt =) Förutom kläder så köpte jag upp mig på ett lager av julklappspapper idag, jag älskar att göra fina paket! Nu ska jag bara hitta saker att lägga i paketen oxå.


Önskelista

Snaaart är det jul, det innebär julklappar ^^ Jag jobbar varje år på att va den som ger bort den bästa julklappen, den som någon önskat sig mest utan att veta om det. Det krävs lite analyserande och tankeverksamhet men jag lyckas ibland. I år har jag dock inga sådana idéer som känns superrätt men jag är ändå rätt nöjd med de julklappar jag köpt hittills, har ju ännu lite tid kvar att fundera. Själv har jag lite svårt att lista vad jag önskar mig, jag tycker det är roligare när folk har funderat ut något speciellt som dom vill ge mig eller som de tycker passar mig. Det är ju så jag jobbar. Därför är Mikas julklapp alltid den jag måste fundera mest på och det är hans julklapp till mig jag är mest nyfiken på. Men om ni vill ha lite hjälp på traven så har jag gjort en liten inspirationslista...Jag nämner garage1 i den listan och beträffande den affären så kan man gå in och köpa i princip vad som helst till mig, jag är helt såld på den!!


Söt när han sover...

Det är långt ifrån en beskriving som passar på alla, typ bara små barn och djur. I natt höll jag på att bli galen på Mikas snart-konsert. Jag blir så irriterad så det typ börjar rycka i kroppen och jag kan inte tänka på något annat än ljuden brevid mig. Tänk er en blandning av en arg björn, instrumentet gurka, Per Oscarssons anding i kan du vissla johanna och en hund med ont i magen, så låter det, konstant! Jag håller för näsan på han, sparkar, puttas viskar "snälla sluta snarka" men inget hjälper. Inte ens öronpropparna!

Men han är ganska fin ändå <3


Wellington-klockor över allt...


Jag har upptäckt en bloggtrend, dessa Daniel Wellington klockor. Dom är över allt! Blondinbella ska sälja dem i sin shop, Maria ger läsarna en rabattkod och hos Bea kan man vinna en idag. Jag är självklart med och tävlar, måste ju följa trenden för att va en riktig bloggare =) Dock kan jag förstå att dem är poppis för dom är riktigt snygga men det känns ju lite som att någon vill göra mycket PR för dem och har bestämmt en viss målgrupp...eller vad tror ni?

Tough decisions are being made...

Vilka ska man ha?


Solemate

Tisdagar är mina ensamhemma kvällar, eller ja Zorro är ju alltid hemma och sötar sig men Mika är på kurs mellan halv sju och ca halv tio. Jag tänker alltid att jag ska plugga men i dag har jag verkligen ingen ork, heldag i skolan med uppspel av dilemman och följande disskusioner tar musten ur en. Men alla var så duktiga och ingen hade samma dilemma så det var mycket problemlösande. Hjärngympa deluxe.

Nu väntar jag på att klockan ska bli nio så jag kan gotta mig i dramatiken i värsta pojkvänsakademien och känna mig lite skrytsamt lyckligt i jämförelse med dem. Det syns väl på bilderna va ^^



Febrigt flumm

Jag är trött! Feber och huvudvärk till och från sen i fredags. Jag är inte gjord för att ha ont för jag blir knäckt direkt, riktigt ynklig helt enkelt. Tror jag har lite innre stress från tentan som ska va inlämad på fredag, har sparat den mest komplicerade frågan till sist. Nu börjar jag tvivla på om den verkligen var en så bright idé.

I dag var jag iaf i skolan på förmiddagen och tränade på vårat dilemma som vi ska spela upp i morgon, ser faktiskt fram emot det, kanske inte just vårat uppspel men vi är nummer två så resten av dagen blir bara underhållande. Efter skolan hann jag med en fika med Emelie innan hon började jobba, praktiskt att hon jobbar på waynes då =) Mycket givande prat som satte igång tankarna lite, och så är jag visst en aning sann-drömmare trots allt^^...men är det inte lite fachinerande att med vissa pratar man obehindrat om vissa saker som man inte kan prata med andra om. Även om jag skulle anse flera som lika bra vänner. Men det är nog bara så att vissa passar bättre till att prata om vissa saker. Nu blev det lite flummigt men det var en tanke i nuet =)

Avslutar med en bedårande bild, på tal om vänner. Två av de bästa
Emelie, Mariell och jag i somras <3


Hiss


Har ni smakat 2011 års edition av skumtomtar/juleskum? Polkagris! Jättesmarriga, rekomenderas!

Middagsmys hos E & J

Lördagskvällen blev riktigt lyckad, sjukt god mat! Jag och Mika och våra kompisar Elin och Jimmy har startat en liten tradition, vi bjuder varandra på 3-rätters ibland. Hittills har det hänt två gånger men det är alldeles lagom, man måste få längta lite. Nästa gång är det våran tur att bjuda igen och snacka om jag det blir svårt att bräcka Elin och Jimmys middag. Först var det fördrink och jag tror Jimmy försökte supa oss under bordet eller så var han nervös för maten och tänkte döva våra smaklökar lite, men lite mer sprite i och sen vart det smaskens. Förrätten var en räkcocktail helt i min smak med bland annat mango, vattenmelon och avocado. Perfekt! Sen blev det kycklingfilé med saffransrisoni med getost och kräftstjärtar och till det en tomatsås. Mums! Och desserten sen då, desserternas dessert, Creme Brulé! I löv it! och formarna den serverades i var ju bara underbara. Måste ha sådana. Vet inte om jag vågar vänta och hoppas att jag får dem i julklapp eller om jag ska springa och köpa dem själv. Så mycket måste jag ha dem.

Sen flög timmarna iväg när vi spelade partyalias, super kul spel som jag aldrig spelat förut men kommer spela många gånger till. Jag och Elin va på lag och vi ägde kan man nog säga, men vi har ju tränat på att förstå varandra sen vi gick i sjuan så killarna kämpade väl.


Ännu en pluggdag

Godmorgon (lite sent, jag vet). Skriva hemtenta är dagens aktivitet, 3 frågor kvar utav 5 och det är dom jobbigaste kvar såklart. Läste en artikel i går som man ska koppla ett av svaren till, först och främst var den på engelska, akademisk engelska. Alltså är hela texten fylld av ord som acquisition, anomalies, conceptual, implications, divergent, accentuate....ehum! Jag hoppas verkligen att den andra är lättare att förstå, den är också på engelska men det är bilder med i artikeln och då tänker jag automatiskt att den skall vara lättare =)

I dag måste jag göra ett avbrott i pluggandet och berätta om middagen i lördags, så det kommer sen =)

Kär & Galen

Jag hade tänkt blogga nu men det är ju premiären av Kär & Galen, mitt favvoprogram från när jag var liten. Då var det ju Lotta Engberg som var programledare och hon var även min stora idol, hade många många kasettband med hennes låtar.

jaja, nu ska jag titta på fina kärlekspar och drömma om bröllop och bli lite extra kär <3


Update!

Kommentar: Lagom kasst, det va bättre förr!

Skärpning!!!

I dag på lektionen om hållbar utveckling fick jag reda på något hemskt om den fantstiska fågeln albatrossen. Det är en av världens största fågel och den har det största vingspannet av alla nu levande fåglar. Det finns i 21 arter varav 19 är utrotningshotade. När fåglarna väl har fått sin partner efter några års uppvaktning så håller de fast vid varandra livet ut. Men nu till det som är så hemskt. En stor del av populationen håller till på Midway öarna i Stilla Havet ungefär mitt i mellan Nordamerika och Asien. Det dåliga är att pga dålig sophantering på fastlandet runt omkring så flyter det omkring väldigt mycket skräp, främst plast i havet runt öarna och albatrossen brukar plocka mat från havsytan. Typ plankton och fisk både levande och döda. Men nu är det så här att det finns 6 gånger MER plast i havet än plankton så gissa vad fåglarna snappar upp ur vattnet. och sen flyger mamma albatross hem och matar sin lilla bebis albatross med skräp som leder till att den dör. Förstår ni!! Stackars mamman som bara vill ge sin unge mat för att den ska leva men hon hittar bara skräp och vet inte bättre och så blir det så sorligt. Något måste göras NU, helst nyss så att inte denna fina fågel dör ut pågrund av att vi inte kan ta ansvar för oss själva och ta hand om våra sopor. Jag blir både arg och ledsen för det här är så fel och så elakt och så äckligt gjort av människan!!! Den nedre högra bilden är allt från en albatross mage och där utgjorde skräpet 80% av dens kroppsvikt. Fy Fan!





En riktig söndag

Det blir mycket mobilblogg den här helgen. Sitter ännu hemma hos Elin & Jimmy och slötittar lite på äntligen hemma-reprisen eftersom det var den som kom efter Så Mycket Bättre-reprisen. Vi missade ju det i går för vi åt en fantastiskt middag!! Mer om den sen. Om en stund väntar kladdkaka hemma hos familjen och E & J har ju lekt familjemedlemmar förut så dom ska med =)


Mums!!

Elin hon kan hon!


Inleder med fördrink :)

Är i tofta hos Elin & Jimmy på 3-rätters ikväll, lyx o mys!


Mer Te

Här om dagen tipsade jag ju om webshoppen tefrossa, men om man inte vill chansa och köpa te på nätet så kan jag ge bra betyg till Garants lös-te Rabarber-vanilj. Ett smarrigt te i höstmörkret och en snygg, tilltalande påse är det också, 17 kronor på willys, kan det vara värt.

Jag är ju lite av en teoman men sedan 2009 när jag hade magkatarr har jag inte kunnat dricka svart te och blev då istället såld på Yogi's olika örtteer, det fina med dem är att de är bra för olika saker, matsmältning, luftvägar, oro m.m. MEN, nu har jag tröttnat på typ alla smaker, det smakar typ grönsaksbuljong och kryddaffär. MEN, vad gör det för jag kan dricka svart te igen utan att min mage blir arg! Så därför blir det mycket te-prat nu för jag måste ju fylla på förrådet. Tips mottages gärna =)


Kastat klot

Har spenderat kvällen i bowlinghallen, ätit pizzabuffé som verkligen är en dålig idé eftersom jag är mätt efter typ 3 bitar...sen var det klotkastning som gällde. Spelade släktfejd i Stånga bowlinghall förra fredagen så banorna här i stan kändes ganska sunkiga, lite mer slitage dagligen på dem tror jag. Alltså gick det inge bra alls ikväll om man skall se till seriepoängen men jag lyckades med något annat väldigt stort. Jag har nämligen aldrig kunnat hitta takten och taktiken för att gå framåt och samtidigt svinga med armen som man ska göra. Jag går istället fram till linjen och sen kastar jag därifrån. Tydligen får man inte så mycket kraft i slaget då. Logiskt kan tyckas...Men ikväll när jag redan hade usla poäng efter en serie så satsade jag på att lära mig gå ordentligt istället. I början gick det allt annat än rakt men skam den som ger sig. Nu ska jag bara träna lite till och sen kommer jag äga på nästa släktfejd. Det är planen.



Fint väder på Gotland idag

Tog en bild på väg till skolan i morse :)


Tack Veronica för idén

Kunde inte komma på vad vi skulle laga för mat i kväll så jag frågade Veronica om förslag, hon föreslog paj. Jag brukar dra mig för att göra paj för jag tycker det är jobbigt att göra degen och sen trycka ut den i formen, men idag gav jag det ett försök. Oh jisses vad bra det blev, sjukt gott. Här kommer någon form av recept.


Hemtenta-plugg

Dagen i dag har spenderats hemma i Hannas fina kök tillsamans med Veronica två mysiga vovvar och ett lass med böcker. Tanken var att vi skulle gå igenom tenta-frågorna lite mer och det gjorde vi faktiskt, lite läsning blev det med och sen lite (läs mycket) prat om allt möjligt. T ex att jag vill ha ett hus, man längtar ju bara mer när man kommer hem till någon som gillar samma stil som en själv, typ Hemnes-serien från Ikea...Och ni skulle sett tapeten i sovrummet, lovely!


Värsta pokvänsakademien

Det är ju tisdag idag, vet ni vad det betyder? Mitt favoritprogram hittar man på 3:an klockan 21.00, utifrån rubriken kan ni ju ana vilket det är. Det är bra underhålling plus att det är spännande att höra vad psykologen har att säga om olika beteenden. Psykologi är intressanta grejer. Men seriöst, hade jag suttit och sett min kille hångla upp en slitzbrud och han försvarar sig med att han inte visste att han blev filmad så hade jag väl kanske börjat fundera på att dumpa honom. Och var det dessutom bara en av alla gånger han varit otrogen så är det ju inget att fundera på. Lite självbevarelsedrift tack. Får citera Grynet lite "ta ingen skit", alla är värda bättre än det.


A home without a cat...

I dag blev det lite spontan shopping på en supermysig inredningsaffär som heter Garage1 här i Visby. Där finns hur mycket som helst att vila ögonen på, ljus, ljusstakar, fat, tavlor, tvålar, plitterplotter och krismskrams. Och det bästa av allt är att det inte är dyrt heller. Jag fastnade för två plåtskyltar, en som jag varit på jakt efter ett tag men inte hittat till ett ok pris och en som tilltalade mig direkt...Gissa vilken =)


Tefrossa

Har hittat en underbar nätshopp med te i mängder. Vad sägs om päronsplitt-te, champagne-te, pepparkaks-te, polkagris-te eller citronmaräng-te. Välj balnd 250 olika sorter och utöver det dinns det även samksatt kaffe, hela bönor eller färskmalet. Hur ska man kunna välja ut något när allt låter supergott. Det är en typisk grej jag känner att jag kommer göra istället för att plugga...

Helt klart värt ett besök och kolla in rubriken tebrev, en superbra idé !


klicka på bilden för att komma till shoppen


Välkommen

Hej och Välkommen

Tänkte vi kunde starta med lite snabbfakta om mig så har vi det avklarat sen.

Namn: Malin
Ålder: 23
Bor: Visby
Civilstånd: Sambo
Sysselsättning: Pluggar till förskollärare på Högskolan Gotland
Fritidssysselsättning: Plugga....fika, rida, promenera (när lusten faller på)...
Gillar: Mat, sötsaker, saltsaker, djur (helst med päls), bra filmer, bra musik, inredning, sovmorgon, snygga kläder, min I-phone, sambon, livet, drömma....m.m.
Gillar inte: Att ha fel, att göra fel, energitjuvar, pölsa, levergryta, skor som läcker in, diska, att studielitteratur är så svinigt dyrt, att ha ont....m.m.

Så, det var det. Nu har ni lite koll och man kan väl säga att jag är ganska så svensson men det kan ju va kul att läsa om en vanlig människa också och inte bara svinrika, blonderade 19-åringar i sthlm. Nej, jag är inte avundsjuk, inte vad jag tänker erkänna iaf =) Men visst finns det en viss faschination för dem hos mig, kan inte låta bli att läsa. Men jag är inte så avundsjuk egentligen, för jag vill inte flytta från Gotland, jag passar inte som blondin, jag skulle inte orka skriva en bok, jag skulle inte palla alla elaka kommentarer och jag skulle ju gå under av allt festande. Men jag hade kunnat tänka mig att gå på trevliga event, få sponsor grejer hem till dörren, ha folk som ser upp till mig och så var det ju det där med pengarna. Jag klagar inte på mitt studiebidrag men visst fasen hade det suttit fint med lite mer, det är jag nog inte ensam om att känna.

Hoppas ni vill fortsätta ta del av mig, mina tankar och mitt liv. Jag gillar det iaf !