Heeeej kompis!!

Mmmmmm.....


Status vecka 15

Gravidvecka: 15 (14+1).
Nuvarande vikt: minus 4 kilo.
Växtvärk: Njae, men det spänner när jag suttit ner länge och på kvällen.
Cravings: Isglass i alla dess former och smaker.
Avsmak för: Typ alla mat, vad ska man med mat till? Finns ju isglass, juice och oboy.
Hormonerna: Jag åker inte bergochdalbana mellan känslorna jag har bara lite lättare för att gråta.
Kondition: Vad är det? Känner mig som astma-killen i malcom ett geni i familjen.
Trötthet: Mhm...
Kissnödighet: Jo då, 4 gånger varje natt...snark.
Mage: Jag tycker det....
Bästa just nu: Att det börjar synas =)
Jobbigast just nu: Ingen aptit.
Längtar till: Ultraljudet ofc...
 
Nu ska bebis vara ungefär lika stor som ett äpple...

Kanel-pepsi kanske?

Fredagsmys med mig själv tänkte jag eftersom Mika kommer med båten senare. Kom fram till att jag ville ha kebab-tallrik från sibylla. Kommer hem efter att jag vart och hämtat min efterlängtade mat och läsk. Har oturen att få lite halsbränna av cola och pepsi men i kväll tänkte jag skita i det. Sätter mig till rätta i soffan och tar första slurpen pepsi....det smakar kanel! Dricker lite till och jo det smakar fortfarande kanel. Jahopp, ingen hit för mig. Jag har inte ens kanel på tomtegröten ju.
 
Mina smaklökar alltså, helt urflippade. Först potatisnötmos och nu kanelpepsi. Nu är jag livrädd att mitt favoritgodis malaco kolasnablar som mika ska köpa till mig på båten kommer smaka nått annat. Huu hemska tanke. Bara det inte börjar smaka brysselkål om nått, då blir jag fan deprimerad!

Middagstips

Jag har jättesvårt att komma på mat nu för tiden, dessutom är jag inte lika sugen på mat som jag var förut. Mina smaklökar tycker inte om starka smaker, utan mildt och snällt ska de vara. Potatismos är ett bra exempel men häromdagen så upptäckte jag att jag helt plötsligt hittade den nötiga smaken i potatisen. Har nyligen börjat käka nötter på dagen så när vi skulle äta Mikas annars så goda potatismos på kvällen och de smakade nötmos blev jag olycklig.
 
Men i dag var jag iaf sugen på lax och lat som jag är så testade jag en av Abbas färdiga såser för lax. Valde tomat och örtsås. Sjukt simpelt var det ju, lax+ungsform+sås+ugn=färdigt. Jag lyxade även till det med lite plommontomater som fick åka med i ugen och gott blev det. Till det serverade jag quinoa men jag tror potatis, ris eller pasta hade funkat lika bra. Typ allt som är gott med mycket sås till.
 
Kan iaf rekomendera den här såsen, tänkte nog testa citronsåsen nästa vecka. Enligt livsmedelsverkets kostråd för gravida så ska man käka fisk 2-3 gånger i veckan men så duktig är inte jag. Jobbar på att äta de en gång i veckan iaf.
 

Vecka 13+0 idag!

Japp, 13 hela veckor bakom oss nu, det är 92 dagar och det är baaara 188 dagar kvar. En evighet men det gör mig inte så mycket faktiskt för jag vill hinna med och njuta och uppleva allt som har med en graviditet att göra. Det är så mycket mer än att man blir tjock. Men det är ju magen som avslöjar det så tjock blir jag gärna. Annars har jag hittills hunnit med hormonerna som gör att man grinar åt allt och inget. Typ, katten vill inte gosa med mig, helt klart värt att gråta en skvätt för. men det va värst de först 2-3 veckorna. Nu har det ordnat upp sig så nu grinar jag bara åt fina saker, typ katten är väldigt söt och vill gosa...Gaser är även något jag fått uppleva, både här och där. Men det är bara charmigt när man sitter och smårapar lite hela tiden. Eller hur? Och så var det detdär med ett ökat tryck på blåsan...pjuuu, jag är glad att det avtagit också för jag fick ju nästan skavsår av att springa fram och tillbaka till toan och kissa stup i ett. Har fått uppleva några andra mysigheter också men jag gnäller inte för jag vill ju uppleva det själv. För att veta hur det faktiskt känns att vara gravid och hur det påverkar en. Det är ju trots allt en väldigt stor upplevelse.
 
Personligen tycker jag att det syns men jag tror att jag än så länge lyckats dölja det i skolan.

Att släppa bomben

Nu har vi berättat för våra familjer, det vill säga mina föräldrar och min syster och Mikas mamma. Alla är glada så klart och det är så skönt när människor reagerar med känslora. Man får ett så bra kvitto på att glädjen är genuint riktig då. Men hu så nervösa vi var, det är liksom ingen liten grej att berätta och även om vi va säkra på att dom skulle bli glada så var det skitläskigt att berätta det iaf. Ingen av oss kännde att vi kunde säga det rakt ut så vi löste det med pressenter. Min syster fick en liten pryl som det stod världens bästa moster på och den blivande farmorn fick ett hjärta med texten världen bästa farmor. Budskapet går fram och det ända vi behövde göra var att le fånigt. Typ det ända vi var kappabla till just då.
 
Nu ska bara alla andra få veta, när vet jag dock inte. Tar det när det komer ett bra tillfälle. Några vänner till oss vet redan om det. Kan ju inte hålla det hemligt hur länge som helst för nära vänner för man vill ju så gärna berätta.
 
Nu vågar jag börja skriva i gravidboken också =)

Gratis till gravida

Fick hem Allt för föräldrars gravidpaket för några dagar sedan. Eller paket och pakt är väl att överdriva, mest rabbatkuponger och erbjudanden och en tidning. Men gratis erbjudanen är aldrig fel. T ex en valfri body från Newbie på Kappahl plus 25% på valfrit barnplagg.
 
Mika hajade iaf till när han hämtade posten och kommenterade att ja nu vet iaf brevbäraren att du är gravid. Det står nämligen grattis och gravid stort på hela omslaget. Inget hemlighetsmakeri där inte. Sen funderade han lite på hur dom som skickat det visste att jag va på smällen och då fick jag förklara att de finns lite gratis grejer att hämta hem för gravida. Exempelvis från apoteksgruppen, kronans droghandel och babyproffsen. Såg ett litet ljus tändas i ögonen på honom när han insåg att man kan få saker gratis bara för att vi ska ha barn =). Finns även saker på facebook som man kan gilla för att få en liten pressent. Jag ska samla på mig allt gratis jag kan, väntar bara på att bli officiell med att vi ska ha barn sen börjar jakten på fejjan, kan ju inte börja gilla bebisgrejer där nu då kan ju folk börja misstänka något...