Pastagratäng Ziti

I kväll lagade vi en ny rätt som vi hittade i Icas buffétidning. En pastagratäng med salsiccakorv och pennepasta. Mycket gott så jag tänkte dela med mig av receptet till er =)
 
Ingredienser:
300 g pennepasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g salsicciakorv
2 burkar krossade tomater (800 g)
2 msk balsamvinäger
250 g mozarella
basilika
 
How to?
Koka pastan.
Skala och hacka löken.
Snitta upp korvarna och skrapa ur korvfärsen. (Vi använde salsiccia från scan och den var inte så färsig så vi hackade innehåller istället, men utan skinnet då).
Stek färsen med lök och vitlök i olja i ca 4 min.
Tilsätt tomatkross och balsmvinäger och låt småkoka i ca 10 min.
Blanda sedan med pastan och basilika i en ugnssäker form och toppa med mozarella.
Tillaga mitt i ugnen i 20-25 min på 200 grader.
Servera med lite basilika på. Jag käkade oliver till också och det gick väldigt bra. Hett tips!
 
Gott gotti gottgott (bild från ica)

Tjo va de va livat...

...i magen idag. Riktigt mycket sprattel. Har nästan haft svårt att koncentrera mig på annat när det har varit som mest aktivitet där inne. Det är ju så spännande och mysigt och så mycket som jag kännt i dag har jag inte gjort någon annan dag. Har fått några buffar i handen dom senaste kvällarna men de verkar va en liten tvål där inne för den slinker undan så lätt =) finns ju ännu gott om plats att gymnastisera där inne. Längtar till Mika får känna buffarna ❤❤❤!


Impulsköpt barnvagn =)

Hade verkligen inga planer på att köpa barnvagn ännu men idag gjorde vi det iaf. En Maxi Cosi Mura 4. Jag är sjukt nöjd och vi gjorde värsta kapet och då har jag inte ens sett vagnen i verkligheten ännu. Hittade den på blocket i går för 3000 kronor. Med ligg och sittdel och tillhörande åkpåse. Dock i göteborg, rackarns skit tänkte jag men visade den ändå för Mika i dag och då har dom passande nog sänkt priset till 2500. Nu började det klia ordentligt i fingrarna. Vi har ju vänner i göteborg man kan man verkligen be dom åka och hämta en barnvagn och förvara den i en månad tills vi kan hämta den? Njaaaeee emmm JO! Mika ringde underbra Jonas och Sara och frågade om det var ok. Självklart var det de. Pju. Ringde till annonsören och när jag la på hade jag köpt en barnvagn med massa tillbehör och en babybjörn bärsele för ynka 2500. Nöjd! Ännu nöjdare efter Jonas och Sara hämtat den och berättat att allt var fräscht och fint och vagnen verkade bra och passande för gotlandsmiljö.
 
Var lite tveksam till att köpa en begagnad vagn förut men den här dealen var liksom lite för bra för att jag skulle fortsätta vara skeptisk. Den här va årsmodell 09 men dom har typ inte gjort några ändringar på den de senaste åren förutom att byta från luftdäck till skumfyllda istället. MEN, vi vill ha luft för dom kan man bestämma hårdeheten på själv. Och eftersom vi gillar kullersten här så kan det va ganska bra med lite mjukare för att bebis ska slippa skaka runt allt för mycket i vagnen. En ny Maxi Cosi Mura 4 i årets modell med ligg och sittdel går loss på typ 9000. Så inte ens när vi köpt babyskydd till bilen (maxi cosi cabriofix med bas) som går att klicka i på vagnschassit så kommer vi överstiga priset på en ny vagn. Tada!
 
Nu ska vi bara vänta (är nog mest jag som längtar) en månad på nästa lön så vi kan åka till GBG och hämta den och även shoppa bebisgrejer på Ullared. Hoppas jag är lika nöjd då men det tror jag =) Så här ser den iaf ut med sittdel och sedan liggdel. Snygg brun färg precis som jag ville ha =)
 
Babyskyddet som ännu ska inhandlas, brunt är fiiint!
Och har ni sett, skötväskan som jag redan köpt matchar också. Tänk så bra det kan bli =)

Fredagsmys med...katten...

Tjollahopp!

I kväll sitter jag i soffan och tycker till om x-factor. Så där proffsigt som man gör under melodifestivalen när alla förvandlas till sångpedagoger och musiker. Jag är sjukt imponerad av Awa och så har hon ju ett as-grymt namn med. Självklart gillar jag Hey Mary eftersom det är en äkta gotländska med i gruppen =) man är ju lite patriotisk. Får lite Ainbusk känsla av dom oxå.

I övrigt förgyller jag kvällen med kattmys (mutar honom med godis) och prinsesstårta. När man är gravid har man en bra ursäkt för att göra som man vill =)

Dock har jag upptäckt ett problem, mina kläder verkar ha krympt...eller =p


For Sale!

Min nya hobby är ju smyckestillverkning som dom som följer mig på instagram har fått se. Vill du också följa så heter jag gotlandsdarling där.

Nu undrar jag iaf om det skulle vara någon av er som är sugen på ett fint armband som jag knåpat ihop? Jag använder glaspärlor, mestadels krackelerade och vaxade. Krackelerade är min favorit, dom blänker riktigt fint och har bra kvalite.

Här kommer iaf tre smakprov och man får självklart önska färger också =) Säg bara till.


Minihopp

Kolla in den här supersöta dräkten som det ska bo en bebis i om några månader. Jag smälter när jag tänker på det


Svalde en boll

På morgonen när jag vaknar och är kissnödig så putar livmodern ut och är hård. Ser ut som man svalt en boll =)


Sista avsnittet av mina favvo-fruar

Buhu, sista avsnittet av svenska Hollywoodfruar har precis varit. Jag har sorg, dom är ju mina kompisar som jag hänger med varje tisdag-kväll. Underhållning i min smak, det är både lite av ett socialt experiment och ren humor och mycket fascination. Den här säsongen har varit den bästa helt klart. Margareta har tillfört mycket till serien tycker jag och hon är ju nästan lite svensson svensson. Bortsett från att hon har ap-mycket pengar och väntar barn och ska gifta sig med en man som är dubbelt så gammal som henne själv. Men kärleken är ju blind och sjukt skönt för dom att dom inte ser åldern som något hinder. Jag vet att jag funderade lite på dom 5 år det är mellan mig och Mika i början av vårt förhållande. Men 5 år känns lite som en piss i missisippi speciellt nu 5 år senare.
 
Anyways, jag kommer sakna mina fruar nu. Gunillas utbrott och schizofreni, Marias formuleringar och glädje och Isabels humor. Det skulle tydligen börja en serie om svenska typ lyxfruar i Sverige men det känns bara lamt. men men, vi får se.
 
Mina friends! Älskade grälet i dagens avsnitt, hihihi ^^
 

Edit: kanske kan jag framstå som lite patetisk när jag sörjer ett tv-programm om fyra blonda kvinnor men det är fler än jag som sörjer. Efter jag publicerat inlägget möts jag av en upprörd status på facebook av Zarah som också redan saknar fruarna. Och ännu bättre! Vi bearbetar vår sorg på samma sätt, skrika ut det på nätet så alla kan ta del av det och dömma oss. Kolla in Zarahs blogg här. Det är underbart!!!

Vecka 19 och gräsänka igen..

Jahapp, sista ensamveckan nu. Mika åkte i går morse och kommer hem lördag natt. Han är och leker krig med dom som tränar för att åka till Afganistan. Tanken slog mig förut i dag att tänk om vårt barn vill bli millitär och åka på utlanstjänst och t ex röja minor. AAaaaaaaaaaaa, visst skulle jag bli oerhört stolt av denna medmänsklighet och omtanke men fyy faaaan va nojjig jag hade varit om jag visste att vårt barn riskerade livet varje dag. Dock riskerar livet för andras skull men vilket dilemma. Skulle jag ha rätten att vara så ego och tycka att h*n borde stanna hemma för att inte riskera att dö när någon annans lika oskyldiga barn riskerar livet bara av att vara ute och leka ovetande om vad som finns i marken. HU!!!
Är det en elitsoldat eller kanske en rymdforskare, delfinskötare eller gymnast som gömmer sig där inne? Eller kanske biblotikarie, det kan inte vara ett så riskfyllt arbete =)

Bebisbio <3

I dag var det dags för rutinultraljudet, sjukt spännande och ganska mycket hjärtklappning vill jag påstå. Mika satt ju brevid och höll min hand som tydligen var iskall och efter en stund började det även sticka i benen, då upptäckte jag hur mycket jag spännde hela kroppen. Lite som när man är hos tandläkaren =)
 
Men det var iaf en finfin bebis där inne som var så välskapt så! Underbart skönt! Grymt hur mycket dom kan se, hon visade lårben och läppar och alla andra kroppsdelar och jag såg typ hälften. Även hjärtats kammare och förmak kunde man se. Imponerande! Datumet som vi fick var den 23:e mars så vi fick hoppa tillbaka en dag i räkningen. Men sen kan den ju titta ut när den vill, bara den stannar där inne tills den är färdigbakt så är jag nöjd.
 
 

Finfina pärlor

Har börjat testa lite smått med min nya hobby men jag försöker hålla mig tills allt har kommit. Väntar ännu på två paket till. Men det är helt sjukt vilket utbud de finns på smyckesgrejer på nätet. Mina favoriter hittills är frost08 och barapyssel. På barapyssel får man dessutom rosa pärlor med i varje order under hela oktober. Riktigt fin gest tycker jag, dessutom var dom riktigt fina och stora. Började "skissa" på ett armband med dom rosa pärlorna samt små grå vaxade och champagnefärgade krakelerade glaspärlor plus silvriga pärlhattar. Älskar krakelerade pärlor!

 

Testade även att göra ett armband med rynkad organza och det blev riktigt häftigt tyckte jag. Lite julkänsla över. Ska ännu få på någon berlock på det och kanske trä om det på wire istället.


Här ska kreativiteten flöda

Har snöat in på smyckestillverkning nu och i dag kom min första order i brevlådan. Tack frost08.se för grymt snabb leverans och fina saker. Lägger en kompliteringsorder i kväll =) väntar ännu på ett paket från ett annat ställe också. Ska bli så kul att få komma igång!

Veckan börjar bra och jag tror bara att den kommer bli bättre och bättre.


Anledningarna är många...

...men här är en. I lördags hade jag och mika 5-års jubileum. 5 år tillsammans har gått riktigt fort men sammtidigt har det hänt mycket på dom åren. De största har ju hänt nu och om någon hade frågat mig för 5 år sen när vi skulle ha barn så hade inte jag svarat rätt iaf. Jag hade föreslagit att de kanske kunde komma på tal när jag fyllt 30 och vi hade bra jobb och en gård med några hästar. Tänkt va lite vi vet om framtiden egentligen. Men nu vill jag ju inget hellre än att vara där vi är. Den där gården och hästarna kan vänta. Jag har en mycket större dröm nu!!

Men iaf, jag och Mika. Vi är så lika på vissa plan och nu efter 5 år känner vi ju varandra hyfsat bra skulle jag vilja påstå. Är det något vi känner väl så är det varandras humor. Härom dagen hade vi den här sms-konversationen som är så spot on. De finns många anledningar att älska Mika och det här är en del.


Mag-hysterin och tankar

En stor del av fokusen som gravid läggs vid magen och det är ju magen som så att säga avslöjar en gravid kvinna. Många säger att det finns inget vackrare än en gravid kvinna och då är det ju förstås magen de tänker på. Direkt när jag plussade började väntan på magen, kolla spegeln varje dag för att se om man börjat bli lite tjock. Man vill ju så gärna att den ska komma fort så man kan visa upp för hela världen att man är gravid och stolt och kärleksfullt klappa på den. Men på grund av denna berömda gravidsymbol så får man ju värsta pressen på sig, man blir ju redan lite rubbad och nojig som det är men man måste dessutom fundera över magen.
 
En vän till mig hade tydlig gravidkula vecka 16, en annans syntes inte förens runt vecka 20-22. Så vad är normalt då? Det spelar ingen roll vad barnmorskan säger och kunskapen om att det är individuellt, man funderar ändå. Jag är i vecka 17 nu och jag tycker att min mage syns tydligt men i dag fick jag frågan om jag hade gått ner i vikt. Snacka om bakslag, det bekräftar ju bara ens egen osäkerhet gällande denna symbol som visar att man faktiskt ska bli förälder. Och när det gäller en själv så tenderar man ofta att vara mer kritisk än man är mot andra. Varför är det så? Jag har iaf fotat mig själv för att (kritiskt) studera magen om och om igen och den finns där, jag ser den tydligt. Kan jag då bara inte slappna av och njuta och ta det med ro? Nepp sörru, för det finns ju andra som är gravida som ligger några veckor efter mig och som redan har mage. Ännu en anledning att fundera på sin egen mage, inbillar jag mig, har jag bara tränat in en annan hålling så att jag ser gravid ut, ser jag gravid ut överhuvudtaget? Är allt som det ska där inne, varför växer den inte fortare för?? Det är sjukt, men jag lovar er, ni som varit/är gravida känner nog igen er och ni som ännu väntar på att den dagen ska komma. Man bli knäpp när man blir gravid, även om ni inte kommer bli helt besatta av magen så är det något annat, för det finns så mycket att haka upp sig på och fundera över. Men det växer ju för tusan en ny människa i en så då har man väl tillstånd att va lite knäpp och rubbad. Det är hormonerna!!
 
Jag hakade iaf upp mig på viktkommentaren idag som annars borde betraktas som en komplimang men just nu vill jag bara höra att jag börjar bli tjock. Jag ser ju magen och då borde andra också se den, eller är dom bara inte lika medvetna som jag som tänker på den till och från under hela dagen. Är det den typiskt svenska sedan att man inte frågar om någon är gravid i fall att om denne någon bara är lite tjock. Jag vet inte jag nej, jag kommer fortsätta att vänta på att bli tjock men jag gör mitt yttersta för att njuta av tiden också. Första veckorna var inte mycket njutning, det var mer oro för att något skulle gå fel och jag vågade inte vara lycklig och njuta i fall att det skulle bli ett bakslag. Jag är fortfarande inte helt cool, tror aldrig jag någonsin mer kommer bli det eftersom det finns någon annan att oroa sig för nu. Men det är väl bara ett nytt steg i livet. Men lycklig är jag och längtar gör jag. Längtar till rutinultraljudet för då tror jag lite fler orosmoment släpper när man får se de lilla sprattlet där inne och sen när man börjar känna av den blir jag nog ännu lite lugnare.
 
Jag idag med den synliga eller osynliga bebismagen. Vad ser ni?

Hoppsan

I går bara råkade jag köpa den ursöta bebis-onepicen från newbie. Vi har annars sagt att vi inte ska köpa något förens efter ultraljudet men i går råkade jag ha 25% och 50 kr rabbat så den blev jättebillig. Det är ju bra att sprida ut kostnaderna liksom, jag hade ju köpt den förr eller senare iaf. Tycker färgen är supermysig. Har sett att den finns i grått också och i går hade dom även den i rosa, riktigt fin gammelrosa. Beroende på vad som visar sig på ultraljudet så kanske jag råkar köpa en till...


Träning

Måste passa på att träna lite på det här med bärsele. Sjukt mysigt är det också så en sådan måste vi helt klart ha. Riktigt fredagsmys! Bebisen heter Molly och tillhör Emelie och Tobbe


Glömde...

Jag fick katt med i min låda också =) eller rättare sagt Zorro tackar så mycket för badleksaken som han ansåg var till honom. Men de är ju klart att strorebror också ska få saker. Mycket viktigt att inte glömma bort honom. Min lilla pälsbebis!


Kronans babygåva

Hämtade ut en låda gratisgrejer från kronans droghandel (mitt nya favorit-apotek) i går and I like it! Först och främst så är ju gratis alltid gott och ju mer användbara grejerna är desto mer pluspoäng =)

I kronans låda fanns en förpackning med deras egna parfym och parabenfria våtservetter, två prover från sabamed baby, tror de va en blöjkräm och en olja. En liten badleksak och en duschkräm/olja från decubal plus en mamatidning och några rabatter hos kronan. Duschkrämen från decubal är parfymfri men man får med en liten påse med doftvätska i som man kan hälla i om man inte vill ha den parfymfri. Supersmart! Den luktar jättegott kan jag intyga, har redan en kroppsolja med samma doft från decubal och den är super! Så jag är helt klart nöjd, kan man va nått annat när man får saker gratis liksom?


Pepsi is back!

I dag är det fan tufft att vara jag! Feber, ont i huvudet och alvedon hjälper inte och något annat får man ju inte ta. Planerade att fortsätta på min tenta i dag men ögonen kisar ofrivilligt och det blir massa mer svammel än vanligt så nu har jag gett upp! Dessutom är Mika på fastlandet och jobbar och kommer inte hem förens på söndag natt. Eller han kommer hem några timmar natten mellan torsdag och fredag innan han åker på fredag morgon igen. Men ändå, jag är inte gjord för att va ensam. Buhu!!

MEN däremot så smakar pepsi normalt igen!! Tjohoo! Orkade inte tänka på mat så när jag ändå var en sväng på apoteket och köpte mer nässpray och hämtade en finfin bebisgåva (kommer i ett eget inlägg) så tog jag svängen förbi sibylla också. Kebab-tallrik och pepsi. Ingen kanel-pepsi den här gången, happy happy!!


Magen efter 15 veckor

 
Nu syns det väl ändå va? 15 hela veckor gågna i fredags när bilden togs, alltså är vi i vecka 16. Närmre mitten än början Det känns bra. Nu har vi berättat för släkten också så ikväll ska jag ta steget att gilla MAM och Bambino på Facebook. Spännande att se om någon kommenterar det. Ska passa på att klicka in på HM också och beställa ett par gravidbrallor till, så skönt!