7 veckor

Idag har jag varit mamma i 7 veckor, dom kortaste 7 veckorna jag upplevt. Mamma till världens bästa och finaste bebis. Känner mig aning partisk men de är jag säker på att de hör till. Han växer och frodas och i torsdags mätte han 61 cm och vägde 6375 gram. Han har alltså växt 7 cm och lagt på sig 2345 gram om jag fått till huvudräkning rätt. De är fascinerande hur fort bebisar växer. Vi träffade lilla Majken i torsdags och då va hon en månad och var lika stor som Casper när han föddes. Hon vägde exakt samma bara en cm kortare. När jag ser henne så har jag svårt att förstå att något i den storleken fick plats i mig och kom ut utan problem. Samtidigt som hon ser jättepluttig ut jämte Casper. Han är verkligen ingen liten nyföding längre. Märkligt ! Vi har ett litet lyxproblem också, han ler ganska mycket och även när han ammar. Över allt står de att man ska ha ögonkontakt med bebisen när den ammar men de går inte här. Tittar jag på honom så ler han, släpper taget och börjar prata istället. Han är underbar!

Sjal eller sele?

En fråga jag ställde mig innan men nu vet jag...BÅDA är svaret. Båda är bra men selen är smidigare när man är on the go så att säga. Jag har den alltid med, under vagnen, i bilen. Överallt i fall att han vill va nära för nu är han tung att bära på. Hur tung får vi veta i morgon på BVC, för 10 dagar sedan vägde han 5,8 kg så jag gissar på över 6 kg nu. Selen är iaf bara att knäppa på sig och stoppa i bebisen och sen går de lika fort att komma ur den. Sjalen är mjuk och skön och passar ypperligt när man sitter ner då selen är mycket styvare. Den funkar också bättre om man bara har blöja på bebisen eftersom den är mjukare och inte har några sömmar och hakar som skaver mot huden. Men varmt blir det i båda men i Caspers fall verkar han bara tycka det är mysigt. Jag tycker dock att huvudstödet är bättre i selen när dom inte orkar hålla huvudet uppe själv. Men annars gillar jag båda.
 
 
Ska tillägga också att bärselen vi har är från BabyBjörn och sjalen är en 5,6 meter knytsjal från Minimundus. Har fått låna en ringsjal också men den har jag inte testat ännu.
 

Bilder från dagen

Idag har vi spenderat kvällen och sena eftermiddagen i Åminne vid Johan och Linns sommarstuga och jag har lekt paparazzi och fotat Casper. Typ Casper ligger i soffan, Casper ligger i puffen, Casper här och Casper där och så blir det ca femtiofjorton bilder på varje ställe också. Men han är ju så söt ju, jag bara måste fånga det ansiktsuttrycket och det med och ja ni fattar...många bilder blir det. Här kommer några =)
 
 
Det kom en hund och ville vara med =)
 
Sova lite så här hos mamma är skönt.
 
Sova lite i soffan ute. Han suger på underläppen ibland när han sover, såååå sött så jag smäller av!
 
Jag och min bebis <3

Son of a plumber

När Mika bytte yrkesbana från kock till rörmokare fick han ett väldigt stort intresse för badrumsmöbler. Framförallt handfat, duschar, kranar och inte minst toaletter. Nu verkar intresset ha smittat av sig på hans son som tycker att badrummet är ett fint ställe att hänga på och toastolen är ett mysigt ställe att amma på. De är nämligen så att när han är ledsen och trött och inte kan komma till ro så är badrummet de som funkar bäst, när han är hungrig men ändå inte vill äta så brukar han ändra sig om jag sätter mig på toastolen och ammar, då brukar han slappna av och somna. Det är helt enkelt ett magiskt rum och toaletten får bra betyg av C iaf.

Nytt i garderoben

Lillen fortsätter att växa och är snart inne på storlek 62 så nu har vi börjat uppdatera garderoben igen. Det är ju lite praktiskt att dom växer för då måste man ju köpa nya kläder. Finns ju så sjukt mycket fint ju så inte mig emot. Kunde bara haft lite mer kapital på kontot så jag också kunde förnya min garderob lite. Helt plötsligt är liksom allt jag hade innan jag blev gravid fult. Vad hade jag på mig egentligen för det finns ju bara tråkiga fula kläder i garderoben. De funkar ju inte nu när det är vår och sommar. Jag vill ha nytt!
 
Men iaf tänkte tipsa om 2 par byxor från kappahl och newbie. Ett par söta mjukisbyxor med en nalle på baken och ett par sköna tunna randiga som blir perfekta nu när det blivit varmt. Tycker det är svårt att veta hur myket man ska klä på honom, inte för varmt o inte för kallt och så ska de skydda mot solen. Tunna långbyxor känns ju ganska smart då iaf tänkte jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 99 kronor för nallebrallan som även finns i mörkblå och 149 för dom randiga.
 
 

Tack BB

Något som var väldigt mysigt och gott på BB var kvällsfikat som dukades fram varje kväll runt 19.30. En macka kan bli så mycket godare när man själv slipper fixa med den. De fanns alltid olika pålägg och grönsaker och jag drack jordgubbssaft men de fanns massa olika te-sorter också. De flesta kvällarna var de samma sorters bröd men en kväll fanns de en annan sort som var asgod. Vi åt extra mycket den kvällen och till min lycka fanns de två bitar kvar på frukosten så dom norpade jag snabbt. Sen dess har jag letat efter detta bröd med ljus och lykta och häromdagen hittade jag det på Willys men de var dessvärre slut. Sen dess har jag vart där varje dag men de har hunnit ta slut varje dag innan jag hunnit dit. Men idag hade jag turen på min sida och fick med mig dom två sista bitarna hem.Sparar den ena till frukosten i morgon men den andra njuter jag av nu och får flashbacks till BB och jag saknar de lite. De var så tryggt och skönt där och man behövde inte tänka på något. Fast lite instängt vart de ju. Så jag nöjer mig nog med att äta min macka och minnas dom dagarna. Det ljuvliga brödet, grovt bräck från Eskelunds. Mums!

1:a Maj

Tack för att i dag har varit en röd dag och Mika har varit hemma. Vi har njutit av vädret med promenad och glass på hamnen. Mika dammade av sina inlines oxå och åkte lite på hamnen. Jag har aldrig prövat att åka inlines så är det någon som har ett par i storlek 37-38 som kan tänka sig att låna ut dom till mig så får ni gärna göra det. 
 
Lite bilder från dagen.
Mysa lite i soffan.
 
Gäsp!
Strandpromenaden.
Risk för fortkörningsböter tror jag.
Hej kompis!
Kvällsmys.