Jag ska måla hela världen

...eller åtminstone köket. Jag har slipat och slipat och slipat lite till och sen har jag målat och målat och målat och än ska jag måla lite till. Sen är det klart och då blir det vitt och fint. No more banana-split färger. Det är förresten grymt tråkigt att måla. Jag är mycket tacksam för att Julia och hennes kille har tagit sig ann luckorna så jag bara behöver ta stommarna och väggarna. Annars hade jag ruttnat totalt på att måla. 
 
Katt-inspektion och en glimt av tapeten som jag börjat utplåna idag.

Smaka på världen

Är det inte häftigt hur utvecklingen går till och hur fort vi utvecklas och lär oss nya saker. Och vilken upptäckarlust barn har. Nu ska allt in i munnen. När han tar tag i något nu så är det som en magnet in i munnen. Allt ska smakas på och dregglas på. Jag har nästan jämt blöta fläckar på kläderna nu för tiden, speciellt på armarna och har man linne eller kortarmat så rinner det saliv längs armarna på en istället när man har han i famnen. 
 
Han gillar att äta tigern som hänger i babysittern och när han inte når den sitter han och viftar med armarna och typ morrar. Sen blir han tyst när han får tag i den.
 

Loppis!

På lördag är vi några stycken som har loppis här i Mästerby. Vi håller till vid gamla skolan som ligger vid kyrkan. Det kommer att finnas allt mellan himmel och jord, kläder, barngrejer, husgeråd, datorgrejer m.m. Jag har bland annat ett helt lass med hästböcker från pollux om det är någon hästtokig som vill ha lite sommarläsning. 
 
När man fyndat färdigt kan man köpa sig en fika med gott hembakat fikabröd och barnen kan ta en liten ridtur. Sedan har även mästerbys egna lilla museum öppet. Där ser man en utställning om slaget  mellan gutar och Valdemar atterdag år 1361. Det var ju här det hände! 
 
Hoppas vi ses på lördag. 

Hej hej, hemskt mycket hej!

Vi har nu överleft snart två veckor utan internet och kass mottagning men idag fick vi kontakt med omvärlden igen. Sjukt begränsad man blir när man inte har internet i telefonen när man är van med det. Vi har ju fixat det och vi är ju för tusan uppväxta utan mobiler och nätet men fan va smidigt det är att ha. Jag har saknat goggle mest och såklart spybook (facebook) =) den här bloggen har jag inte tänkt så mycket på men vi har ju haft lite annat i huvudet. Vi lever ännu i ett flyttkaos bland kartonger, slipdamm och skräp typ. Men någongång blir de nog lite mer ordning. Vi har mest varit utomhus och njutit i solen och av att ha en trädgård. Klippt gräs och ränsat en och annan rabbat har vi oxå gjort, trädgården måste ju underhållas för att man ska kunna njuta av den. Jag har tex lärt mig att när en ros blommat klart ska man klippa av den knoppen för att det ska komma fler. 
 

Första dagen i huset

Idag fick vi tillträde till vårat hus. VI HAR ETT HUS!!! Håller ännu på att smälta det. Just nu ligger vi i sängen i lägenheten för flyttlassett tar vi på söndag. Men även om vi inte burit kartonger och grejs i dag så är jag stentrött ändå. Vi har knappt varit inne i huset i dag utan mest hängt och pysslat och njutit i trädgården. Jag har ränsat fram 3 rader jordgubbar men det finns ännu en kvar så är delvis maskrosodling typ. Sen har jag vattnat hallonbuskarna, tänker inte låta en endaste en dö även om vi har jättemånga. Jag älskar hallon. 
 
Mitt lilla hallonland.
 
Vi har en hel drös med sådana här fräsiga blommor.
 
Sa jag förresten att trädgården är rätt stor =) det här är ena sidan.
 
Utsikten bakom tomte, en björkdunge. Så fint! 

cool kid

Stora killar har även solbrillor och sover skönt med dom på utan att bli störd av ljuset som annars kan va lite besvärligt. Han sov sig igenom hela mötet på banken ochbvägen dit och sen hem till mormor och morfar. Tror helt klart att de va brillornas förtjänst.
 
 

knak knak knak...

Rubriken får symbolisera hur de låter när Casper växer. Idag var vi på bvc för att få 3-månaders sprutorna och mäta och väga. Sprutorna gjorde ont men de gick fort över också. Jag trodde jag skulle tycka det var jobbigare men de va lungt. Jag visste ju varför han skrek och att de skulle gå över så jag var lugn och vi fixade de bra. 
 
Vågen visade 7385 gram och han är nu 67 cm lång. Stor kille. Och stora killar ligger inte ner i vagnen, stora killar vill sitta upp annars skriker dom högt. 
 
 

Tillbakablick

Jag har ängnat lite tid till att läsa igenom inläggen som den gravida verisionen av mig skrev. Så många frågor och funderingar det fanns. Och när jag läser om sparkarna och ser magen blir jag helt varm i hjärtat. Tänk att det var Casper där inne som buffade runt och hoppade på kissblåsan. 
 
Idag blev han 12 veckor och just nu ligger han i sin säng jämte min och knorrar och sträcker lite på sig. Och för ett år sedan, gansk exakt, så blev han till. Snacka om att vårat liv har förändrats på ett år. Och för att inte tala om hanns liv =) 
 
Hittills har jag fått svar på några frågor iaf. På frågan om blöjor så föredrar vi pampers för dom är mjukare och har bättre uppsugningsförmåga så dom är torrare och libero läckte ganska ofta. 
 
Den fina napp-burkens innehåll spelar det ingen roll vad det är för märken på, han ratar alla nappar ändå. Han suger på sin hand och nu har han även bemästrat motoriken lite så han kan få in tummen i munnen och suga på den. Väldans gulligt. 
 
Gosigt att suga på tummen.