Mätt och sprickfärdig

Sitter och jäser i soffan efter en smarrig middag tillagad av Mika. Jag fick i uppgift att komma på vad jag ville ha till kvällsmat medan han var på gymmet och då föll beställningen på hemmagjorda burgare med sweetchili och tacokrydda i färsen. Och så pommes och tzatziki till det. Mums! Fick ett stort sug efter kall cola med citron också, det är så jäkla gott!!! Nu är jag iaf propomätt men jag blir ändå sugen på det dom lagar i sveriges mästerkock. Maaaat!

Annars då? Jo, solen har lyst i dag och snön töar sakta bort. Jag har suttit i soffan och skrivit på tentan som jag lär fortsätta med i morgon. Mika kom hem vid lunch och började bygga på skötbordsdelen som vi ska ha på tvättmaskinen och hittils ser det väldigt bra ut. Konstaterade att vi behövde en till hylla i badrummet också så det projektet är även påbörjat.

Sist men inte minst en bild på det superfina armbandssetet som jag beställde från HM i går. Fri frakt och 2x10% rabatt. Först vart jag sur för att vårat HM inte hade det i sortimentet men det vart ju billigare att beställa det på nätet.


Kolhydratuppladdning

Nu står det i de flesta av mina gravid-appar att man ska vila och äta upp sig inför förlossningen. Dom likställer förlossningen med ett maratonlopp och man bränner ca 500 kcal i timmen under en förlossning. Alltså ska man käka mycket kolhydrater. Det har vi deffenetivt lyckats med den här helgen så nu har jag en finfin grund till mitt kolhydratslsger.

I fredags blev det kycklingkebab-rulle till kvällsmat och så lite godis och cola. I går startade vi med marängswisch på ett kalas för att sedan åka vidare till nästa kalas och äta lite cupcakes och kladdkaka. Kvällen avslutade vi hemma i soffan med godis men innan dess råkade vi hamna på O'lareys och där slank det ner både burgare och bananasplit. Självklart cola oxå!

Idag har det bara blivit ett fika för mina föräldrar kom hit med lite mumsigt efter dom hade varit på promenad. Sen så vart det bara så att vi lyckades hamna på O'lareys ikväll med. Pasta och cola vart det för min del men efterrätt fanns det bara inte plats för. Men misströsta inte för här hemma fanns det godis kvar =)

En riktigt lyckad mat-helg har det alltså varit. Det enda nyttiga vi har ätit var väl lunchen som Linn bjöd på idag i Åminne. Typ surdegsbröd, ägg, soppa och jag norpade åt mig några älgköttbullar. Sen satt jag i soffan och gosade med deras hundar och som ni ser på bilden nedan hade jag ingen möjlighet att förflytta mig och göra något annat...bara att gilla läget!


Mina fötter <3 Burt

Jag bara måste tipsa om den bästa fotkrämen jag hittills testat. Och vinnaren är Burt's Bees Coconut Foot Creme!
 
Min högerfot (cp-foten som den även kallas) envisas alltid med att vara supertorr och spricka. Jag har misstankar om att det är lite psoriasis som spökar eftersom det finns i släkten och ett tydligt tecken är att man tappar och byter skinn ofta. Vilket stämmer in på min fossing. Men iaf, jag har testat mig igenom många fotkrämer och salvor för att få bukt med sprikorna och skinkömsandet men ingen har fixat uppdraget att göra mig nöjd. Inte bodyshop och inte weleda och inte diverse apoteksprodukter. Men nu verkar det som att min fot hittat en kompis. När jag fyllde år fick jag en pressentförpackning med olika produkter från Burt's Bees och däribland den här fotkrämen. Den luktar apgott och efter två nätters användning så är sprickan på hälen som jag dragits med hela vinter putsväck borta! It's like magic!
 
Jag rekomenderar helt klart denna till alla med torra, nariga och spruckna fötter och jag är säker på att den funkar på händer också (svårt att applicera utan att få på händerna). Sen är det ju ett plus om man uppskattar doften av cocos och gillar naturliga produkter istället för kemikaler =)
 
Finns nog på kronans droghandel annars hittar man den på eleven.se Pressentasken som jag fick finns också på eleven, bra tips till kommande födelsedagar om ni har idétorka.

Babyshower

I går var det några fina tjejer i klassen som ordnat en liten bebyshower-fika för mig och magen. Det var jättetrevligt tyckte jag och hoppas att dom som var här också tyckte det. Massa fika blev det iaf och massor över så jag behöver ju inte svälta i dag när jag sitter hemma och pluggar. Kan nog lyckas med en och annan sockerchock =)
 
Pressenter fick vi också, massa fint och gulligt. Böcker, gosedjur och kläder t ex. Vrååånica (Veronica) lyckades pricka rätt med en vagnsmobil med barbapapa som matchar snutten vi köpte i Ullared. Mika är lite såld på barbapapa också så han vart mycket nöjd när han kom hem och fick se sakerna. I molnet är det en spegel, månen prasslar, solen har en bjällra i sig och stjärnan piper när man trycker på den. Så den är inte bara fin att se på utan tänkt att man ska leka och pilla med också. I like!
 

 

Tema hallon!

Idag verkar min dag gå i hallonets tecken. Jag älskar färska hallon! Såg i reklamen att dom hade relativt billiga hallon på ena ica-butiken så jag åkte dit och skaffade mig en förpackning. När jag ändå var där passade jag på att gå in på hälsokosten och köpa hallonbladste. Sen när jag kom till ica maxi vad får jag se då? Jo hallon för 10:- asken! Taget!

Läste att hallon innehåller mycket antioxidanter men även mycket järn. Så det är bara att gluffa i sig. Nyttigt nyttigt. Och hallonbladste köpte jag för att det ska ha en förlossningsförberedande verkan på kroppen. Det är alltså inte så att det sätter i gång några värkar som många tror. Däremot kan de göra värkarna starkare om man redan är inne i värkarbetet men om det funkar vet jag inte. Man ska iaf inte dricka det innan vecka 35 och på förpackningen står det att man inte får dricka det tidigt i graviditeten. Så någon verkan bör det ju ha. Ska ta mig en kopp sen iaf och koffeinfritt är det också så jag riskerar inte att inte kunna sova.


TENS

My new BFF! Jag har fått låna en TENS-apparat av Mikas moster. För alla er som ofta har ont i rygg och nacke gravid eller inte så rekomenderar jag er att testa. Min naprapat brukar använda det på mig varje gång men då med fler elektroder förstås. Den som jag fått låna har bara två så man får flytta runt dom lite till alla ställen som gör ont.

Skönt är det iaf och jag tycker att det hjälper. Vissa tycker det känns läskigt att det är ström som pulserar men det är inget farligt. Det man bör tänka på som preggo är att inte använda TENS de första 12 veckorna och att inte sätta elektroderna på magen. Sen kan man använda TENSen som smärtlindring under förlossningen också. Då vrider man upp på höga frekvenser under värkarna så lurar man hjärnan lite att fokusera på en annan smärta plus att strömmen hjälper en att slappna av i musklerna så man inte spänner sig och gör det hela värre.


Photoshoot

Idag har jag försökt agera modell, tack och lov att magen är i centrum för det är fan inte lätt att se så där harmonisk och ljuv ut som andra gör på sina preggobilder. Jag ser antingen sur ut när jag försöker va neutral eller väldigt fånig ut för att jag försöker hålla mig från skratt åt något som Mika gör. Men några bra bilder lyckades vi nog med.

Fotade gjorde Zarah och de var premiär inom bebismage photoshoot för oss båda så vi testade lite olika idéer. Några bra, några tråkiga. Men det var som sagt svårt!

Nu ska jag softa en stund till innan jag och Mika ska gluffa lite creps på creperiet. Mums!

Bjuder på en bild från dagen oxå, den är lånad från Zarahs blogg.


Vecka 35

Jag tycker det är väldigt irriterande att instagram inte kan acceptera bilder i stående format som man tagit utanför appen. Varför måste dom envisas med att man ska beskära dom så att bara halva kommer med. Töntigt!

Därför kommer bilden som jag tänkte lägga ut på instagram här istället. Magen som den ser ut i kväll. 34 hela veckor gågna så vi är alltså i vecka 35. Helt plötsligt bara! Sjukt!!


Lite pyssel

Jag har haft paus i smyckestillverkandet sen jul nu. Men idag fick jag pilla ihop ett armband i tema lila till en beställning. Det är mycket roligare att göra saker åt någon än att bara sitta och pilla lite. Eller det är ju förstås kul det med för det är ju så andra blir inspirerade och kommer med frågor om jag kan göra i andra färger osv.

Här är iaf dagens produkt!


Öl, hästar och snyft

Gråt och ölreklam trodde jag inte gick ihop men sen hittade jag den här reklamen på Elins blogg och nog lyckades jag fälla några tårar. Titta själv. Fina fina clydesdalehästar!
 

Söndag

Sovmorgon in my heart ❤ kramp i vaderna, inte så mycket in my heart. Har inte använt stödstrumporna på två dagar nu så självklart har jag vaknat av kramp i vaderna. Livsfarligt att sträcka på sig när man vaknar. Krampen tar chansen direkt! Så nu är jag nyss hemkommen från en kort promenad (med stödstrumpor) för att få igång lite blodcirkulation i benen. Promenaden gick till hemmakväll för jag va sugen på godis. Smart att förena nytta med nöje. Lagom avstånd att gå oxå annars hade aldrig mina ljumskar överlevt. Dom gör ont! Jag vaggar fram som en pingvin när jag går och tar små korta steg. Av det får man ont i rumpmusklerna men tar jag längre steg så hatar foglossningen mig. Jag testade.

Dagens outfit: rosa mjukisbyxor från cubus, tröja från HM, "handväska" från hemmakväll. Glamour!