kotteland

 
 
 
 
 
 
 
Vi har fått ett lekland i Visby. Det första och enda på gotland. Jag och casper har varit där två gånger och jag fattar inte hur vi klarat oss utan ett på den här ön innan. Alla regniga höstdagar när barnen behöver få lite fysiskt stimulans men har tröttnat totalt på att vara ute. För det händer! Barn precis som vi vill inte alltid vara ute och leka även om det är hälsosamt med frisk luft. 
 
Jämför man med leklanden på fastlandet så är det här inte så stort men för vår och caspers del är det alldeles perfekt. Det blir inte för mycket och han kan göra allt med vår hjälp. Han älskar att åka rutschkana och snart kan han åka dom minsta själv och dom största är inte för läskiga eftersom jag åker med. Bollhaven är fascinerande och det är kul att kasta bollar men att ta sig fram i dem är lite besvärligt ännu. "Bollhavet" med stora pilatesbollar och hoppbollar kan han gå omkring i länge och titta, lyfta, känna och nyfiket undersöka alla bollar till han hittar en favorit som han vill ta med sig ut och bära omkring på. 
 
En annan favorit är alla fina djur som står lite här och var. Zebran vill han klappa ofta och tigern och lejonen också. 
 
Nu när vi var där andra gången var det så kul att se att han kände igen sig och sprang direkt till zebran sedan dom stora bollarna och studsmattan. Sen var det full fart över allt. Han blir så stolt och glad när han får klättra själv och klarar av mer och mer så det är riktigt underhållande att leka med honom och se o hälsa känna hans lycka. Riktigt bra motorikträning och problemlösning och jag måste va modig och åka rutschkana som är som ett rör ni vet. 
 
Jag rekommenderar lätt kotteland till andra. Där kan man ha mycket kul. Gott fika finns det också, jag köpte mig en stooor och riktigt smarrig hembakad kanelbulle sist. Bättre än många caféers bullar! 
 
Det finns dock en liten nackdel och det är ljudvolymen när det är många barn och värmen. Man känner sig som efter ett träningspass efter ett besök men det kanske blir bättre när det inte är lika varmt ute längre. Angående ljudnivån skulle lite isolering i taket kanske inte skada.
 
Sen får man ju räkna med att alla päron inte har koll på sina barn så det finns en del slushspeedade ungar som far fram överallt och springer omkull dom mindre eller kastar hoppdjur omkring sig så det träffar andra. Meeenee, dom har väl sjukt kul och är så uppe i sitt lekande så man kan inte riktigt bli bitter över en sådan sak. Det är mer sådant man får acceptera och sen ha koll själv så man kan ligga steget före och avvärja eventuella olyckor. Som tur är är golvet mjukt så ramlar någon omkull är det ingen större fara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback