ullaredssuget

 
Jag och min syster började prata om att åka till ullared snart och så fort tanken på ullared planteras i mitt huvud så får jag ett enormt sug. Ett behov! Jag vill åka nu nu nu! 
 
Jag vill uppdatera min garderob som endast består av förstora kläder från 2012.
Jag vill köpa nya kläder til casper i nästkommande storlekar, nu har han 74-80.
Jag vill köpa pressenter till casper som snart fyller ett.
Jag vill köpa lite onödiga saker.
Jag vill köpa nya handdukar och badrumsinredning så att det kommer matcha så fint i det blivande badrummet.
Och så vill jag köpa lite mer kläder till mig! 
 
Let`s go! Jag älskar ullared! Men jag är ingen galning som köper gladpack, plastpåsar och dåligt schampo för flera tusen och har ett lager hemma. Nej, jag fyndar smart och jämför priser och kvalité. Och för er som inte varit på ullared någångång, åk! Det är en upplevelse, och det finns så mycket mer än tshirtar med vargtryck, stora fleecetröjor och efterblivna människor som får sina 15 minutes of fame på bästa sändningstid.
 
Visste ni föresten att dom har en blogg där man kan få lite koll på vad som finns i varhuset just nu. Jag läser den varje dag. Förutom när det är för lång tid tills jag kan åka dit för då blir det bara för jobbigt. Haha
http://www.gekas.se/blogg

live från gymmet

Tjingeling! Sitter på gymmet och väntar på att mitt pass ska börja så under tiden iaktar jag dom andra som tränar lite. Det gör så ont i mig när jag ser folk som lyfter för tungt och med fel teknik eller som tränar med helt fel hållning. Dom gör ju sig själva en fet otjänst och kommer få ont. Ajaj. Nu är jag inget proffs men efter fyra års träning på naprapatcenter och eget intresse i muskler har jag ganska bra koll på grundläggande rätt och fel. Och jag tänker att lyfter man skittungt så borde de ju ligga i ens intresse att vara rädd om kroppen... Det som är ännu märkligare är när dom som gör fel har kompisar som inte säger till och hjälper dom. Tack för den liksom. 
 
Ja ja, nu kör vi.
 

en lördagsfräckis

När vi ändå är inne på kiss och bajs temat så måste jag berätta min och Mikas roliga konversation vi hade i förmiddags. Casper hade precis somnat i vår säng och jag skulle flytta över honom till sin säng.
 
Mika: kom hit och kolla
Jag: vänta jag måste på toa, jag ska bara lägga liten korv i sängen först. 
Mika: och du undrar varför jag tycker det är skönt att sova på soffan, hellre det än med någon som bajsar i sängen!
 
Hihihi, casper har så många smeknamn så att jag valde just korv i den meningen vart ju helkul =) 
 
Den lilla korven i sängen.

äckliga medmänniskor

I tisdags när jag va på friskis och körde mitt favvopass (dancefusion) så passade jag på att duscha där för att slippa vår mögelkällare. Längtar efter nytt badrum! Men när jag står där i duschen i godan ro efter att ha fått ordning på den superömma defformerade sprängfyllda tutten som inte tyckte om att va ihoptryckt i en sporttop. händer det, bland alla olika schampo och tvåldofter kommer doften av varm urin...what?! Kissar någon i duschen?! Bläääää! I en allmän dusch, inte okej. Vad alla gör hemma i sina egna duschar bryr jag mig inte om men mina fötter vill inte plaska runt i andras kiss. Tack! 

nestlé or not?

 
Jag har sedan högstadiet ungefär blivit lärd att man inte ska köpa produkter från nestlé för dom är dumma och dåliga. Men jag har aldrig fått någon riktig förklaring till vad det är för dåligt dom gör? Är det företaget som är dumma eller är produkterna dåliga? 
 
För när jag nu har spenderat ganska mycket tid bland barnmatsburkarna i affären så kan jag inte se något dåligt med nestlés produkter. Dom har till och med ecosmoothies utan tillsattser. Jag läste lite snabbt på deras hemsida och där står det att ingen av deras barnmat innehåller konserveringsmedel, tillsattser eller färgämnen. 
 
Jag har köpt deras fruktbägare med 100% frukt och deras smoothie i klämpåse. Påsen är eco men inte bägarna men jag vek mig lite. Dom är goda iaf och Casper gillar dom också. Sen fick vi två provpåsar på posten från nestlé häromdagen. Den ena va mild fullkonsvälling och när jag läste på den så hittade jag ingen maltodextrin eller palmolja eller sådant som jag håller utkik efter. Dessutom tillverkas den i skåne av skånskt spannmål och gotländsk mjölk (vårat mejeri är tydligen det enda som tillverkar skummjölk. Så då är den iaf ganska närproducerad. Vill man ha färdig ekologisk välling är det Hipp som gäller och den tillverkas i tyskland. Så vad är bäst? 
 
Kan ni som vet mer om det här upplysa mig så jag vet om det är ok att köpa nestlé eller inte? Eller om ni bara har något spännande fakta om barnmat överlag? I want to know! Tell me, tell me, tell me! 

Buy flowers for me

 
 
 
Med anledning av födelsedagar och sjukdagar så har jag ju legat lite på latsidan här men de som väntar på nått gott....ja ni vet. 
 
Förra året när vi fyllde år (jag den 15:e och Mika den 18:e) så låg vi ju deckade i feber och knarkade cocklina. Riktigt party alltså. Men tydligen tyckte Mika det var himla mysigt så han körde på en repris. I måndags, två dagar innan min födelsedag lägger han sig i feber. Grattis till mig! De blidde inget fika här i onsdags kan jag meddela, det är inte så många som är sugna på att umgås med folk som är sjuka, även om han mest legat i sängen och snarkat. Så nästa år tänkte jag att från den 10:e så är det karantän som gäller och c-vitaminboost och vetegräs och annat grönt pulver som smakar hö. Våga vägra sjukdom! Peppar peppar ta i trä så har varken jag eller Casper blivit dålig...ännu lägger jag till för att inte jinxa oss för mycket.
 
Men nu har vi iaf blivit firade båda två, både i fredags och i lördags. Jag gjorde mumsig pavlova med lemoncurd för första gången, inte sista! Så gott, maräng, citron, grädde och frukt, hur skulle det kunna bli fel liksom? Sen blev jag upplyst om att jag tydligen fyller år på tulpanens dag. Jag är en liten tullipan jag =) Brukar alltid få tullipaner av min faster när jag fyller år, i år vart det rosa och vita. Fint! Hej vårkänslor! 
 
Vi brukar inte ha snittblommor hemma så ofta, typ bara när vi får det av någon. Men hade jag vart rik då hade jag alltid haft det, det är ju så härligt. Så nu njuter jag av en bukett tulpaner och en lyxig bukett med jusrosa liljor och något mer. På tal om lyx och att vara rik. När vi bäddade rent i sängen i går så sa jag att om vi hade vart svinigt rika och haft städerska och hembiträde och sånt då hade jag velat ha nybäddat i sängen varje kväll. Tänk så skönt! Men det fick jag tydligen inte för då slösar jag för mycket på naturens resurser och släpper ut massa onödigt gift upplyste Mika mig om...men hallå, kalla mig pessimist välle men jag tror inte att vi kommer hamna i den ekonomiska sittsen att vi behöver diskuter om Anna-greta eller Rosalinda ska tvätta lakan varje dag. Men plz, let me live that fantasy.
 
 
70-tals sammetstapeten tillför lite lyx till bilden,eller hur?
 

mix and go

 
 
Här kommer ett tips till alla smoothielööövers out there. Mix and go. Jag fick den i julklapp av Mika och jag är väldigt nöjd. Visste inte ens att jag behövde en men det gjorde jag. Den är väldans smidig. Man stoppar i det man vill ha i sin smoothie i shakern och sen skruvar man på knivlocket, vänder den upp och ner och vrider fast på själva maskinen. Sen är det bara att köra, vroom vroom, klart! Vrid av och sen byter man till dricklocket istället och sen är man on the go. 
 
I morse gjorde jag en med banan, jordgubb och vaniljyoghurt och det kan ju Casper också äta så då kommer nästa tips. Till er småbarnsföräldrar som vill att era barn ska va on the go också. Barnmatspåsar från CherubBaby som man fyller själv med vad man nu vill. Precis som andra klämpåsar fast dom här kan du återanvända. Funkar även att frysa. 
 
 
 Frukost on the go, fast vi brukar äta den vid köksbordet och det funkar det med =)

i sängen

Hej mitt i natten, här ligger jag i sängen med en bebis (eller vad han nu räknas som nu) i armhålan. Det är standard nu för tiden. Förut var det katt mellan benen som gällde men nu får zorro inte va i sovrummet på natten längre. Inte för att jag tror att han skulle göra något mot casper eller lägga sig på honom men de känns ändå som ett klokt beslut.
 
Sen när sovrummet uppe är färdigt tror jag det kommer bli ett kattfritt rum. Tänk ett rum utan katthår. Ska bara få med mika på den idéen också vilket kan bli svårar för dom två har blivit riktiga mysisar. Härom natten smugglade han in zorro under täcket så när mika sen hade somnat hörde jag ett välbekant kurr och de va inte mika eller casper. Men Mika kan gärna få börja kurra för min del, mycket mysigare än snarkningar. Casper han bara snuttar i sömnen, även när tummen eller tutten åkt ur fortsätter han snutta <3
 
Zorro tycker att Caspers säng är väldigt skön. Men den där Casper är inte så skön att ha närkontakt med. 

whoppa!

Han sooov för natten igår, vi slapp leka mitt i natten. Härligt! Han vaknade pigg och glad klockan 8 och inte runt 10 som de brukar bli när man måste leka på obekväma tider. Men i kväll somnade han nyss, hur orkar han hålla igång och hur kommer det sig att all energi kommer på sena kvällen? Hur funkar era barn? Jag vill ha lite tröst och få veta att det inte bara är vi som har en liten guldklimp som inte somnar klockan 20 i sin egen säng och sover likt en klubbad säl hela natten...plz! 
 
Annars har vi mest lekt idag. Och tagit en promenad och snackat med grannens hästar. Dom va himla roliga dom, han garvade så fort dom rörde på sig. Det bådar gott eftersom han kommer bli tvungen att börja rida och bli en hästkille. Annars blir de ingen veckopeng. Vill han spela fotboll får han betala straffavgift istället. Och Självklart är jag seriös i allt jag skriver...
 
fina hästarna
 Det är viktigt att man ser sportig ut när man är ute och går, då ger träningen mer. Använder man sen runkeeper också och postar på facebook bränner man några kcal till =) 
 
Nu borde jag verkligen sova för i morgonbitti vankas det mammaträning på träningsboxen. Och i kväll va jag på form och testade zumba med zarah som är en riktig zumbajunkie. Det är inte jag och kommer inte bli, det går för jäkla fort. Va är det för takt? Hur många ben har egentligen dom som uppfann salsan och latinorytmerna? Sen ska armarna hänga med också. Nä, jag har verkligen ingen droppe latinoblod i mig. Jag har ju för tusan estniskt påbrå. Det känns mer tungt, stampigt och grått, inte eldigt och hett. Kulturkrock helt enkelt.

maaat mat maa-aaat!!!!

För att hålla kvar vid gårdagens tema så måste jag bara få berätta hur sjukt smarrig kvällens middag var. Lyx att jag får äta den till lunch i morgon igen. En update på klassikern spagetti och köttfärssås med lammfärs istället. Vill ni ha recept? Klart ni vill och det ska ni få här.
Så här smarrigt såg det ut hos oss. Vi pimpade tomatsalladen med lite mozzarella. Mmmmm mmm mmm!!!
 

Nu sover barnet, frågan är om han kommer sova för natten. Jag hoppas för det andra alternativet är att han vaknar om 1-2 timmar och tycker att vi ska leka...jag tycker inte att klockan 11 på kvällen är den bästa tiden för lek. Men fram tills han eventuellt vaknar så sitter jag i vårt stora soffhörn och njuter lite av en ecoclementin och Ombarchoklad.
 
Ombar är rawfoodchoklad gjord på rå kakao, kokosnötssocker och kokosnötsgrädde. Liite nyttigare godis, väldigt krämig i smaken och finns i olika smaker. Idag testar jag den här med jordgubb och den får MVG. Men smakar det så kostar det och eftersom den är ekologisk så kostar den lite till. 27 spänn på häksokosten vid ica atterdags men det får det va värt ibland. Den som bara smakar choklad finns även i butiksbussen om ni handlar i den någon gång.

Linas matkasse

Genom åren så har felix, findus och billy lagat ganska mycket mat till mig. Fina grabbar. Men nu har vi dumpat dom och hänger med Lina istället. Hon känns liksom fräschare.
 
I november testade vi Linas matkasse första gången och allt var ta mej fan gott. Efter det testade vi icas matkasse och den höll inte samma klass, lite billigare men man får vad man betalar för. Den här veckan kör vi på linas igen och det kommer vi fortsätta göra varannan vecka.
 
Jämfört med icas kasse så är råvarorna i linas bättre, ofta ekologiska och/eller närproducerade. Lammfärsen i veckans kasse var tex gotländsk för oss på gotland. Sen är recepten bättre och godare i linas och hela servicen gör dom till vinnare. I går när kassen levererades (hem till dörren fast vi bor på landet) så var vi inte hemma. Då ringer den snälla chauffören som kör ut kassaran och berättar att nu står vår kasse på vår trappa. Pluspoäng på det! 
 
Så det märks helt klart skillnad att Linas är ett företag som enbart jobbar med matkassar och middagsrecept medan ica har det som en sidotjänst. 
 
Roligare att laga mat har det blivit också och man får testa sådant som man kanske inte skulle gjort annars. I kväll åt vi tex kokt torsk i ägg och persiljesås...jag trodde jag skydde det som pesten men det var gott. Torskreceptet som var i icas kasse var typ lika skoj som pesten och smakade därefter. Råvaror och vad man har till spelar stor roll. 
 
Resten av veckan ska vi äta
Linas har en app och med varje kasse får man ett recepthäfte som är som en liten tidning med en artikel och lite tips, inspiration och aktuellt från linas. Trevligt och genomtänkt.

Hurtbullarna

Idag har vi varit hurtiga och tagit en lång promenad hemmifrån oss och hem till mina föräldrar. Vi hade solen i ryggen och den värmde riktigt skönt och de va vårkänslor i luften. Det va både skönt och lite märkligt med tanke på att det är 6:e januari och det borde va snö och minusgrader.
 
Nu sitter vi i soffan och degar och väntar på söndagssteken, casper sover en liten lur och på tvn går reprisen av det största äventyret och på bordet ligger ett 1500 bitars pussel. Helt okej ledig måndag.
 
 
Snodde lite facts från mikas runkeeper så att det finns bevis.

eco

Hej hopp denna lördagsöndag, eftersom det är röd dag i morgon så blir det ju så, en söndag som är som lördag. För vår del en lugn dag med lite besök till kvällen med hämtmat. Ska bara fundera ut vad jag är sugen på, hmm hmm hmm. 
 
Jag var i stan en sväng förut och handlade lite och då hittade jag ecoapelsiner på maxi. Tack för det maxi, mera ecofrukt tack. Annars brukar willys ha mycket eco men lite mer exotiska frukter är svårt att hitta. På coop har dom eco/demeter mango men annanas har jag inte sett någon stans och inte meloner heller. Läste på naturskyddsföreningen att just annanas, mango och citursfrukter är dom som är hårdast besprutade så i år har jag inte frossat i mandariner som jag brukar. Fast på julafton fick jag ecomandariner hos Mikas moster, men dom är ju dyra så det är inga frossarmandariner, det är mer lyxnjutar mandariner. 
 
Liiite tråkigt att eco är dyrare men jag fattar varför men jag hoppas att fler och fler börjar köpa eco så att det blir det första alternativet. Till Casper försöker jag att bara köpa eco, mest blir det Ellas Kitchen. Frukt och grönsakspureér är hans favvo, yoghurt funkar också men kom inte med någon köttfärssås eller nått annat köttigt. Välling och gröt är inte heller någon hit, då gör jag iof egen gröt och välling för att slippa tillsattserna i färdigprodukterna. För jag vill inte ha ett självlysande barn...
 

click

Vi har ju lyxen att ha en väldans underbart fin vän som är underbart duktig med sin kamera. Ja, Zarah ta nu åt dig av komplimangen! Så nu har jag snott några bilder från henne så att ni som inte läser hennes blogg också kan få se dom. Motivet på bilderna är givetvis min son och min familj och jag förstås.
 
 
 
Alltså, fattar ni, han är min! 
 
Nämen här smög det sig in en Zarah också, det va casper som ville ha med henne också =) 
 

Ut med det gamla in med det nya

Hej 2014 här kommer vi! Jisses va det här året kommer rocka. Casper fyller 1 (nu är det ju förra året han föddes, sjukt va tiden går), vi ska börja renovera huset och först ut är bygga badrum i skafferiet. Käka skorpor och bajsa sammtidigt, kommer bli toppen. För än så länge har vi ju inget annat skafferi så hur ska vi annars lösa det =) 
 
Sen ska casper börja på dagis (jo jag vet att det heter förskola men orka börja tjata om det nu) och jag ska väl börja jobba igen. Tror nämligen det blir jobb och inte plugg nu, ledigheten har gett mig betänketid och förskollärare i praktiken är inte jag. Jag gillar kunskapen men jag håller inte 100% på fältet. Lämnar över till dom som verkligen brinner som fan för det, för barnens skull.
 
Sen kommer det bli vår och en sommar även i år och tusan va skönt det ska bli. BADA! 
 
Lite semester i vårat avlånga land blir det också, kanske den första bär av mot lite snö och våfflor i sälen. Och så sthlm såklart, till karin och ringvägen på fina söder och bara va med vår lilla familj. Sen vet jag att någon vill till Ullared...
 
 
Som sagt jag tror på det här året och med alla goa vänner och familjemedlemmar runt omkring så kommer vi ha så mycket kul.
 
Starten på förra året kretsade mycket runt magen och i och med årsskiftet klev vi in i året då vår son skulle födas. Helt galet att han blir 9 månsder på tisdag.