Morning

God morgon världen. Varför sova när man kan vara vaken tycker tydligen min hjärna. Men ur sängen tänker jag inte ta mig på ett tag. Även fast jag är hungrig...typiskt!

Här kommer iaf magen och jag på bild. Eftersom vi inte har någon bebis att bjuda på än så länge. Men stay tuned, lagom till midsommar kanske den behagar komma ut. Ungefär så de känns nu.





Söndag och vecka 41!

Pju, idag har vi varit riktigt duktiga. Vi har städat hela lägenheten, vi testade till och med cilit bang. Bang och smutsen är väck! Sen den traditionella söndagspromenaden för att som de senaste helgerna försöka gå ut bebisen. Men icke något resultat ännu, suck! Det är mycket aktivitet på en dag för ett preggo på övertid. Så nu är jag trött. Funderar på om jag är sugen på våfflor nu eller inte, jag tror nog det. Skadar ju inte att tjuvstarta våffeldagen lite.



Mika hittade en trädkoja på promenaden.

Fredag

Jahapp då var det fredag och en ynka dag kvar till BF. Men det kan ju dröja 2 veckor till....that sucks! Men eftersom allt annat under graviditeten har följt mallen för normalt till punkt och pricka så kanske kanske den här bebisen kan bli en av dom 4% som föds på beräknat datum. Man kan ju hoppas! Eller i dag funkar också fint för min del. Planerna för dagen är inte så stora, jag ska hoppas att dom ringer från tele2-butiken oh säger att min nya telefon kommit och så ska jag fika med familjen på stan sen. Tycker nog vi kan klämma in lite barnafödande också, riktigt fredagsmys, hihi.
 
Nu ska jag och min kopp te fortsätta plöja igenom några avsnitt av Pregnant in heels. Fick en länk av en snäll läsare i går där man kan se både säsong 1 och 2 på nätet. Tjoho! och tack än en gång. Här kommer den till er med.
 
http://www.free-tv-video-online.me/internet/pregnant_in_heels/

Pregnant in heels

Jag måste bara tipsa om ett program som jag nyss snubblade över på svt1. Pregnant in heels eller gravid i högklackat tror jag dom kallade det i sin tablå. Det går iaf ut på att Rosie Pope som är designer för gravidkläder och typ rådgivare åt gravida och par som väntar barn hjäper olika par med sina problem. Dock är dom som vill ha hennes hjälp väldigt täta så att säga så deras problem är väl lite av lyxproblem. I det avsnittet som jag ramlade in i var det ett par som ville ha hjälp med hur dom skulle få en flexibel bebis som dom kunde ta med sig på besök på tex vingårdar och annat som dom brukade göra på helgerna och det ville dom absolut inte ändra på för det var ju deras liv. Dom fick sig en utflykt till en vingård tillsammans med Rosie och en sådandär robbot-bebis och sen började dom väl tänka om.... I ett annat avsnitt som jag hittade var det ett par som ville ha hjälp med att hitta den perfekt färgen till sitt andra barns rum. Den första dottern hade rosa så det kunde ju inte den andra ha eftersom rosa nu mer tillhörde den första dottern och ingen annan i huset fick ha den färgen. I samma avsnitt var det även en paranoid brud som ville sätta upp kameror i hela huset så hon kunde hålla koll på att barnskötaren inte snodde något. Inte för att se att allt var bra med bebisen nej... och 64 kameror var inte tillräckligt.
 
Några avsnitt finns på youtube och ett finns på svtplay. Håller ännu på att undersöka vart jag kan hitta fler.

Tröstshoppar

3 dagar kvar till BF och ingen bebis ännu. Det är sååååå tråkigt att vänta! Så jag bara råkade fördriva några minuter på HM's sida vilket resulterade i en liten beställning. Fraktfritt ju =)
 
Jag var bara tvungen att köpa det här påslakansetet till spjälsängen för det var ju så grymt fint och gulligt! Eller hur?
 
Nu ska jag fortsätta vänta.....typ...

Babynest

Nu har vi ett babynest! Min snälla moster har sytt ett åt oss. Eller jag bad henne göra det. Hon är nämligen en fena på att sy, allt mellan näsduksfodral och balklänningar. Jag däremot är ingen fena på att sy. Gick ut högstadiet med G i syslöjd och MVG i träslöjd. Så lika bra att låta någon som kan fixa det. Det blev jättebra och ser riktigt mysigt ut. Mika vill ha ett i vuxen-storlek som han kan sova i. Potentiell julklapp kanske...?

Vi är alltså supernöjda med babynestet så nu hoppas jag bara att bebis också kommer uppskatta det. Men då krävs det ju att den först kommer ut!!!! HÖR DU DET DÄR INNE?! KOM UT!!! Jag är nämligen liiiite trött på att vänta nu. 4 dagar kvar till BF men va fan, skit i dom väl.

Jo så atte....men om det är någon mer som är sugen på ett babynest och inte känner sig så hemma med nål och tråd så kan ni ju hojta till. Så kan mostern sy (vassego, gratis reklam).


Skötbord/kattbord

Jag har ju tidigare berättat att katten blev väldigt tacksam när vi ställde upp spjälsängen eftesom han ansåg att den var till honom. Nu tycker han dock att jag är himmla besvärlig som har ställt masss saker i den och lindat in den i massa jobbigt nät. Men som tur är så har han hittat ett annat place nu. Nämligen skötbordsdelen som husse byggt. Så mysigt så, dock inte under pågående tvättningar =)


80-talet...

Alltså kolla på detta "underbara"
plagg som jag fick ha på mig när jag var liten. Den kan inte alltid varit lätt att vara barn på 80-talet.


Sängmobil

Nu har jag färdigställt mitt senaste pysselprojekt och jag är tok-nöjd! Målet var en sängmobil till spjälsängen och det blev det också. Lite klippa och klistra och funkyfoam/dekorgummi och organzaband så blev det så här snyggt! Mycket mer min stil än de mobiler som går att köpa, plus att dom är så dyra. Den här gick nog på under 100-lappen. Vad tycks?


Whoppies!

Idag har jag bakat! Det var typ år och dar sen sist men jag måste skryta lite och konstatera att talangen ännu finns kvar i mig. Målet med bakningen var whoopies, den nya amerikanska mode-småkakan. Har aldrig ätit någon men dom ser ju goda ut och man kan ju smaksätta med vad man vill typ så jag vart tvungen att testa.

Resultatet, very nöjd! Smakerna vart lööövly. Mikas kommentar var "livsfarliga, absolut livsfarliga!"

Mjölkchokladsmörkrämfyllning

Citronsmörkrämfyllning

 


Om ni vill testa själva så kommer receptet här, det var inte alls svårt men dock lite tidskrävande eftersom jag gjorde två fyllningar. En sprits underlättar arbetet också.

Till själva kakan behövs:

100 g smör, rumsvarmt

1 1/4 dl socker

1 ägg, rumsvarmt

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk äkta vaniljpulver (mycket godare än vaniljsocker)

1 kryddmått salt

1/2 dl mjölk

Vispa smör och socker fluffigt och krämigt. Rör sedan ner ägget så det blandas väl. Rör sedan ner de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Rör sedan ner mjölken och tänk på att inte vispa för mycket efter för då kan smeten bli för lös och svår att spritsa. Vill du färga dom så ha i färgen nu med.

Kleta i smeten i en spritspåse och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut lite så gör dom lite mindre än vad du vill ha dom. Beroende på storlek så räcker smeten till olika många men jag fick ut ca 24 dubbla men då vart dom första ganska små.

Grädda sedan i mitten i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter. Man får sitta och hålla koll på dom på slutet för dom ska inte börja bli bruna i kanterna. Låt svalna innan du lägger ihop dom.

 

Smörkräm grundrecept:

115 g smör, rumsvarmt

4 - 4 1/2 dl florsocker

2 tsk kokhett vatten

Vispa smöret i ca 10 minuter för att det ska bli riktigt bra och krämigt. Vispa sen ner florsockret lite i taget och tillsätt sedan vattnet och eventuell färg och smaksättning.

Jag smaksatte halva satsen med citronarom och den andra halvan med marabous mjölkchoklad för bakning. Här får man smaka av undertiden till man är nöjd med smaken. Till chokladfyllningen använde jag nästan 60 gram smält choklad men det är ju som sagt en smaksak. Om du använder choklad så tänk på att den måset svalna lite innan man blandar den med smörkrämen annars smälter smöret.


Onsdag

Good morning på er!

Idag skiner solen igen, I löööv it! Just nu sitter jag och äter frukost och spanar på en skitsöt katt utanför fönstret som försöker jaga fåglar. Fåglarna leder överlägset. På tal om fåglar, i går kväll såg jag för första gången på dokumentärserien inside Gatwick. Den handlar om flygplatsen Gatwick och typ allt som har med en flygplats att göra. Men iaf, där finns det en kille som har som jobb att åka omkring och skrämma fåglar. Fåglar i flygplansmotorer är tydligen ganska obra. Men kul att jobba som fågelskrämma ju =) lite onödig fakta denna onsdag.

Idag har jag ett paket från panduro att hämta och sen ska jag nog till babyproffsen (den enda babyaffären vi har här) och köpa en sådan där spegel som man sätter i baksätet mot babyskyddet så man kan se bebisen fast man sitter fram och kör. Ska nog promenera lite också för att jobba på mitt projekt att gå ut bebisen, eller iaf få fart på förlossningen. Sen blir det pyssel med innehållet i panduropaketet. Jag har en bild i huvudet på vad jag ska göra så nu ska jag bara lyckas i praktiken också. Blir det bra så får ni se =)

En utsiktsbild från köksfönstret tagen i skrivande stund.


Åket

Kom på att ni ännu inte fått se vagnen som vi köpte så här kommer den. Mika organiserade om i källaren häromdagen så då fick den flytta upp i lägenheten så jag passade på att fota den ikväll. Väldigt nöjd med mysfaktorn i den och jag hade gärna tagit en tupplur där i.

För er som inte vet är det en Maxi cosi mura 4 och åkpåsen är från Elodie Details.


8 sanningar - utmaning

Jag har blivit utmanad av Zarah (som nu mer bloggar för finest) att "avslöja" hela 8 sanningar om mig själv. So here we go!
 
* Jag älskar färgen rosa och jag kan stå för det! På mellanstadiet och en bit in på högstadiet påstod jag att rosa va töntigt och tjejigt och jag ville inte bli klassad som en mesig tjej. Jag var ju värsta cool och hängde i stallet all the time och då har man svart och grått på sig. Nu däremot kan jag gärna vara en tjejig tjej i rosa och svart och hänga i stallet och va värsta cool samtidigt.
 
* Jag vill (ska) någon gång ha en west highland white terrier som ska heta Aladdin men kallas Al.
 
* Jag har ett väldigt stort kontrollbehov enligt Mika, enligt mig själv gillar jag bara att ha lite extra koll...det medför iaf att jag inte kan åka karuseller eftersom jag inte kan styra dom själv, jag tycker inte om att åka bil när någon annan kör. Såvida det inte är någon jag känner väl och som jag vet har koll. 
 
* Jag stör mig sjukt mycket på särskrivningar, speciellt på facebook. På skyltar och annat är det mest underhållande.
 
* Jag har alla 7 böcker om Harry Potter och har även läst alla på engelska och anser att dom är liiite bättre eftersom det är originalspråket. Dock är omslagen snyggare på de svenska böckerna.
 
* Jag älskar att duscha och bada och kan lätt duscha i en timme (tack för att vattnet ingår i hyran). Badar jag i badkar vill jag har duschhandtaget på samtidigt för det är helt enkelt skönare. Bada i havet och i pool kan jag göra hur länge som helst förutsatt att det är varmt.
 
* Jag avskyr sushi! Kallt, slemmigt, starkt, sött och allmänt otrevligt är vad det är. Säger som komikern Lasse Lindroth sa, sitta på golvet och käka rutten fisk med tandpetare.
 
* Jag är väldigt stolt över mitt förarbevis för trängskoter (snöskoter).
 
 
Nu vill jag utmana Amanda och Elin.