Amputera mera!

Fyyyy FaaaaaaAaan för kramp i vaderna!!! God morgon oxå förresten. Jo, god morgon är det även fast klockan är 12 men jag sov till nyss iaf. Kan dock bero på att jag var vaken mellan 05.30 och typ 09.00 och funderade på om jag skulle väcka mika och be han såga av mig benen. Kramp i vaderna har jag haft förut men den i natt var vidrig! Och de gick liksom hela vägen upp i skinkorna oxå. Efter en lång varm dusch och massa stretch vägrade vaderna ändå att slappna av. De kändes som att dom va fulla med betong. Nu käns de lite bättre men såfort jag bara vinklar tårna uppåt så spänner det som fan igen. Kan stödstrumpor motverka sånt här? Vad finns det fler för knep att bli kvitt skiten? Tell me!


Mer kläder

När vi ändå är inne på ämnet kläder tänkte jag visa bodysarna som vi köpte på gekås ullared. Dom kostade ca 40 kr styck och dom är så fantastiskt mjuka och sköna att det är obeskrivligt. De fanns inte så jättemånga olika motiv att välja på och storlekarna var de lite si och så med. Det fanns mest i 56 och 62. Men jag är nöjd ändå, 40 spänn styck för fina motiv och bra kvalité skulle jag vilja räkna som fynd! Så ett tips för er som ska ha tillökning och råkar ha vägarna förbi ullared, köp!


Newbie

Tänkte visa lite bebiskläder från kappahls serie newbie som i detta nu ligger i en byrå nära mig ^^ fjäderbodyn och byxorna fick vi i julklapp av min syster och stjärnbodyn och den randiga pyamasen/sparkdräkten följde med mig hem idag. Upptäckte att rabbatkupongen som gav mig en gratis valfri body och 25% på valfri vara gick ut den 31/12-12 så idag var liksom sista chansen att utnyttja den. And I did! Det svåra är att veta vilken storlek man ska köpa. 50 eller 56. Blir de en stor eller liten bebis? Kommer 50 passa eller vara för litet? Hur mycket är ärftligt? Både jag och mika var ganska små bebisar på 3kg och ca 50cm. Men om man ser till att jag sitter och dricker cola nu så finns de väl en risk att de blir en lite större bebis och då känns de onödigt att köpa för små kläder liksom. Men om den är 49-50cm lång så är ju strl 56 hela 6cm för stort. Så hur ska man välja liksom. Vilket dilemma va =)


Naturligt och biodynamiskt

Idag fick jag en oväntad men uppskattad julklapp av Zarah när jag följde med henne och hennes pappa med family på creperiet och åt. Vi alla gluffade varsin marängsvisscrepe förutom Zarahs 1,5 åriga lillasyster som käkade chokladsås med hela ansiktet och händerna tills hon upptäckte att hon blev kladdig och fingrarna kladdade ihop. Då blev det jobbigt för henne. Usch för att bli smutsig.

Min julklapp innehöll iaf två produkter från Burts Bees babysortiment. En blöjsalva och en babyolja. Jag har sedan innan två läppcerat från burts och deras bellybutter från mama-bee serien och dom är toppen. Kan dock inte uttala mig om bellybuttern motverkar bristningar eller inte. Jag har inte fått några ännu men vad det beror på vet man ju inte. Jag smörjer iaf magen nästan varje kväll med den och ibland lite extra när det kliar runt naveln. Och len som en barnrumpa är jag. Den vinner överlägset över bodyshops bodybutter som jag annars tycker är väldigt bra. Då förstår ni hur bra den är =) Mika använder den också flitigt som både handkräm och ansiktskräm.

Själv använder jag ansiktskräm och handkräm från weleda. Handkrämen med havtorn luktar asgott, som godis eller någon läsk. Just kroppsprodukter brukar jag köpa ekologiska som inte är proppfulla med billiga kemikalier. Burts Bees använder naturliga och ekologiska ingredienser och weleda använder ekologiska och till och med biodynamiskt odlade ingredienser. Biodynamiskt är mycket snällare mot miljön för man använder sig inte av något konstgödsel eller andra kemikalier som sedan kan finnas kvar i jorden och växten och sen ta sig in i kretsloppet. Jag har testat andra märken också men dessa är dom klart bästa. Dom kan mästa sig med vilket annat märke som helst. Dom här är bara snällare =)

Till bebisen tänker jag inte använda något annat än kemikaliefria produkter. Weleda har ett jättebra bebisutbud också. Det enda varken burt eller weleda har är våtservetter. Det efterfrågar jag. Såg ett test på råd och rön har jag för mig och man blir ju fan mörkrädd för hur mycket gift det finns i servetterna som vi torkar våra barn i ansiktet och rumpan med. Hu! Men de är ju så sjukt smidigt så lite giftfria våtservetter som inte är asdyra vill jag ha. Tack!


Tjipptjopp (shopp)

Ugg och godkväll på er. Hoppas ni har haft en bra jul så här långt. När tar julen slut egentligen? Mika hävdar att den är slut vid nyår. Stämmer det? hmmm... jag har iaf haft en lika trevlig och mysig jul som jag brukar ha =) Julklapparna som jag hade köpt var alla uppskattade! Jag tycker det är lika spännande att se andra öppna julklapparna från mig som jag tycker att det är att få egna julklappar.
 
Iaf, jag har försökt fynda lite på mellandagsrean men den va inte mycket att hurra för. Affärerna har ju bara slängt fram massa gammalt som dom inte fått sålt. Tråkigt. Så då tänkte jag fynda lite online på HM men av någon märklig anledning vart det bara ett klädesplagg och sen två grejer från HM Home. Jag skulle ju köpa kläder till mig och bebis ju. Hittade ett superfint babypåslakanset också men det köpte jag inte för jag tänkte att de kan jag önska mig i födelsedagspresent å bebis vägnar ^^. Känner på mig att den skulle uppskatta det =) Men två fina silverglittriga förvaringskorgar klickade jag hem. Tänkte att dom blir perfekta för leksaker sen och sen blev det en burk till mig själv. Den finns även i en större storlek, den kan ni få ge mig i födelsedagspresent den med =)
 
Påslakansettet som bebis vill ha! Fiiiint!
Burken som jag vill ha den större modellen av!
Förvaringskorgen som blev min för 50 spänn, så lika bra att ta två.

Preggo-update vecka 27

Huuuuuuur är det möjligt att min kropp är så trött heeeeeela tiden?! Hjärnan är med (för det mesta) men kroppen är helt seg. Orkar ju inte ens gå ett varv på Ica Maxi utan att bli trött. Hängde upp nya julgardiner förut oh de va en pärs. I fredags spenderade vi eftermiddagen på Fornsalen (Gotlands museum) och där har dom väldigt många trappor...AJ! Det gör ont i svanken, skinkorna, ljumskarna, magen, fötterna och vaderna att gå mycket i trappor vill jag lova. Dessutom får jag lite mysig halsbränna av ansträngningen.
 
Det tillkommer även fler mysiga biverkningar men dom får ni läsa er till på någon annan sida som är mer ingående...På nättern har jag även börjat på kramp i vaderna så nu dricker jag mycket vatten vilket tydligen ska hjälpa. Än så länge leder det mest till att jag blir lite mer kissnödig lite oftare. Tjoho! När vi ändå är inne på tema natten så kan jag meddela att sängen börjar bli oskön. Jag kan inte ligga som jag brukar så jag ligger så att jag får ont i axalarna och nacken istället för att unvika att få ont i magen och svanken. Ibland när jag glömmer bort att röra mig och vända mig långsamt blir jag väldigt snabbt påmind om det i form av smärta. Funkar bra som inlärningsmetod. Gör man fel så gör det ont!
 
Aptiten är lite sådär svajig igen som den va i början men pannkaka och tomtegröt är ju gott. Inte tillsammans då men jag varierar mellan dessa två näringsrika rätter. Ibland varierar jag med att lite neutral pasta utan tillbehör också. Men på kontrollen förra veckan så var alla värden bra så jag är inte orolig att bebis inte skulle få  sig det den behöver. Det slinker ju ner lite annat också (jelly beans, oboy, julmust och andra nyttigheter). De positiva med detta är ju att jag inte lagt på mig speciellt mycket heller. Jag ligger fortfarande på plus 0kg. I journalen står det plus 2kg men efter inskrivningen gick jag ju ner lite till och nu har jag kommit tillbaka till den vikten jag hade när jag plussade. Vilket är så mycket som bebis och annat mag-innehåll bör väga nu. Så själva jag har inte lagt på mig ett dugg. Bra bantingskur det här...jag är dock chockad för jag trodde jag skulle bli fet direkt eftersom jag lätt går upp i vikt annars. Men än är inte undrens tid förbi. Ska bli spännande att se hur länge det håller i sig.
 
Tycker ni att jag klagar nu? Det tycker jag =) men de behövs! De är fan inte lätt att göra en ny människa och nu börjar jag mer och mer fatta varför gravida har en tendens att klaga så jävligt....Tuuuuuur att det goda övervinner det jobbiga annars hade vi nog vart ett uttdöende släkte. Hör hur jag låter och då har jag inte ens pressat ut ungen ännu. Då förstår ni att det är jobbigt. Trodde inte heller att den dagen skulle komma då jag skulle ändra uppfattning om dom där mysiga sparkarna och rörelserna i magen....haha! Visst är dom mysiga men ibland så får det ju va nog. Och värre ska de tydligen bli....
 
Så är läget just nu iaf när det är 97 dagar kvar till BF. 97 dagar låter längre än 13 veckor så jag föredrar att räkna i dagar nu så det inte känns som att tiden går så himla fort.

Tegelstensbebis!

God kväll i snön! Visst är det mysigt, jag älskar snö och håller tummarna för att den ligger kvar över julen. Allt blir så mjukt och fint och ser så mycket mysigare och snällare ut ut. Det enda negativa är väl att hälften av alla körkortsinnehavare verkar förlora förmågan att köra bil så fort de kommer snö på vägen och blir halt. Men nog om det nu, ska ju skriva om bebis.

Bebisen som nu är inne på sin 26:e vecka och ska väga runt 1 kilo. Och det tror jag nog att den gör också. Just nu ligger den som en tung tegelsten långt ner i magen vilket inte är jättebekvämt. Den trivs där nere men ibland är det som att den borrar ner sig lite extra och då trycker det konstant på kissblåsan fast jag inte är kissnödig och nedre delen av livmodern blir stenhård och jag blir väldans osmidig. Kan tänka mig att det är såhär det känns om man svalt en tegelsten. Men det är en upplevelse det med och det känns ganska skönt sen när den byter plats och lägger sig lite längre upp igen. En lättnad så att säga.

En bild på magen från igår i min nya tröja. Den är rosa och glittrar så den va ju ett självklart val =)

och en bild på vägen utanför vår parkering nu ikväll. Så mysigt!

Och så måste ni få se hur min bil såg ut efter 7 timmar på parkeringen vid skolan. Jag konstaterade ganska snabbt att det snöat en del =)


Tack Billy

Trött trött trött. I dag är jag trött. Men jag är väldans nöjd med dagen. Lite halv sovmorgon till halv-nio och Mika började sent så vi låg och snackade och myste fram till typ halv-tio. Så gillar jag att börja dagen, med en mjukstart. Sen kom Vråååånika vid tio för lite plugg och lite obligatoriskt skitsnack =) Efter lunch ansåg vi oss klara och drog ner på stan och åt lunch och shoppade lite. Mycket trevligare än att plugga. Hittade en klänning och en top på HM som magen fick plats i och då måste man ju slå till ^^ Kvällen har jag spenderat i soffan och Mika på gymmet. Sen kommer den stora och svåra frågan, vad ska vi äta i kväll. Jag har ingen mat-inspiation alls och började bli för hungrig för mitt eget och andras bästa så då fick våra fina vänner Billy och grabbarna på Grandiosa laga mat åt oss i kväll. Billy är en hejare på pannkakor må jag säga. Ibland känns det lite B att köpa färdiga micro-pannakor men va fan. Dom smakar bra och det går fort. Billy är min räddare i nöden, han lagade till och med matlåda till mig också.
 

Blinbling by Gotlandsdarling

Är det någon som är sugen på ett armband? Julklapp till sig själv eller någon annan. Jag har några färdiga men jag gör även på beställning, allt för att den som ska bära armbandet ska bli nöjd. För då är jag nöjd =) Hör av er om ni vill köpa eller beställa så att jag har något att pyssla med på kvällarna.
 
Alla metalldelar så som lås, kedjor och pärlor är nickeltestade. Alla armband går att få med eller utan olika berlocker.
 
Vintrigt med 12mm vaxade blå glaspärlor och 10mm silvriga stardustpärlor. Julgransberlock med strassdiamant i toppen. 80:-
 
Juligt med 10mm rödgrå krackelerade glaspärlor och 10mm silvriga stardustpärlor. Julgransberlock med starssdiamant i toppen. 80:- Sålt
 
Ljusrosa 12mm vaxade glaspärlor samt 10mm och 8mm silvriga stardustpärlor. 80:- Sålt
 
Rosenkvarts med ängel av krackelerad glaspärla och vingar med strassdiamanter på ena sidan och 6mm silvriga stardustpärlor. 80:-

Genomskinliga faceterade glaspärlor, 10mm silvriga stardustpärlor och ängel av plommon-lila silverfoil-hjärta och vingar med strassdiamanter. 80:-
 
Gråblå krackelarade glaspärlor 10mm och ängel med vingar med strassdiamandter samt gloria med röda strassdiamanter. 80:- Sålt

Lila krackelerade glaspärlor 8mm, vita strukturpärlor 8mm samt silvriga stardustpärlor 8mm. 70:- Sålt
 
Bergskristall med blålila glasnugget. 60:-

Gröna och champagnefärgade 10mm krackelerade glaspärlor samt gröna vaxade glaspärlor och champagnefärgade krackelerade glaspärlor 6mm. Berlock med fyrklöver på ena sidan och texten "get lucky" på andra sidan. 70:- Sålt




Pju!

Hello! Jag lever men oj vad allt har gått i ett de senaste dagarna. Trippen till fastlandet var iaf superlyckad och vi har fått med oss massa fint hem och jag lovar att jag ska visa er när jag hittar lite tid och plats. Just nu ser vår legenhet ut som ett bombnedslag och jag vet inte riktigt vart jag ska ta tag och börja. Alla bebissaker ligger ännu i den stora gekås kassen för att byrån där de ska bo inte är ihopskruvad för änn så länge så står det en garderob i vägen.
 
Så är läget iaf och jag går och pillar lite här och var. Hängde upp andventsstjärnorna men sen upptäckte jag att skarvsladden används till annat så jag måste köpa en ny i morgon så att jag äntligen kan få tända dom och få lite adventsmys här hemma.